Bob the Robot

Bob the Robotille tärkein hyöty yhteistyössä Pinjan kanssa on ollut se, että kaikki käyttävät nyt samoja raportteja ja puhutaan aina samoista asioista sekä taustavaikuttajista.

Data erillään

Data jakautui ennen kolmeen eri alustaan.

Suositeltu Pinja

Pinja löytyi kumppaniksi raportointitarpeeseen suosituksen kautta.

Visuaalista tietoa

Pinjan rakentamassa rajapinnassa yhdistyvät kaikki tarvittavat tiedot visuaalisiksi raporteiksi, joita on helppo seurata.

Olimme etsineet jo pidempään sopivaa kumppania sisäiseen raportointitarpeeseen. Saimme suosituksen Pinjasta ja sielujen sympatia löytyi heti.

Marjut Leikas, talous-, hallinto- ja henkilöstöjohtaja, Bob The Robot

Haaste: Visuaalisempaa dataa myynnin ja liiketoiminnan päivittäisjohtamiseen

Aiemmin käytössä oli kolme eri alustaa. Asioita seurattiin viikko- tai kuukausitasolla Exceleistä ja toiminnanohjausjärjestelmästä ja osa datasta tuli vielä kirjanpidostakin.

“Less is more, kun puhutaan siitä, millaisia asioita markkinointialalla toimivan asiantuntijaorganisaation tulee mitata”, kertoo Marjut Leikas, talous-, hallinto- ja henkilöstöjohtaja Bob The Robotilta.

Ratkaisu: Selkeä, ajantasainen ja helposti ymmärrettävä raportointi – luovat ihmiset saatiin ymmärtämään katetta

“Olimme etsineet jo pidempään sopivaa kumppania sisäiseen raportointitarpeeseen. Saimme suosituksen Pinjasta ja sielujen sympatia löytyi heti. Juteltiin oikeista ja samoista asioista. Tässä oli tosi hieno ja ketterä prosessi, juuri sellainen kuin pitää olla, eli tehdään samalla kun mietitään ja suunnitellaan”, Leikas kertoo.

“Yhdessä Pinjan kanssa olemme saaneet raportointimme näyttämään selkeältä ja helposti ymmärrettävältä. On jännittävää nähdä, mitä firmassa tapahtuu, kun yhtiötä aletaan johtamaan näiden visuaalisten lukujen ja mittareiden avulla. Järjestelmään on esimerkiksi visualisoitu asiakaskate ”akvaariona”, jossa huonosti voivat asiakkaat nousevat kuin kalat kuolleina pintaan”, Leikas jatkaa.

Visuaalisempi, ajantasainen raportointi

“Mittareita tarvitaan mielestäni hyvin vähän; tärkeintä on löytää ne oikeat asiat. Meillä ne ovat: myyntikate, keskituntihinta, henkilöstön laskutettavuus- ja käyttöaste. Käytössämme oli jos jonkinmoista Exceliä ja hyvinkin staattista numeerista raporttia. Halusimme niihin värejä, visuaalisuutta ja ”häläreitä”, jotta ihmiset oppisivat havainnoimaan asioita tyyliin, että ”mitä tää 100 tai 150 tarkoittaa”, kun sulla on ne käppyrät siinä edessä, tai että punainen ei ole hyvä ja sininen on hyvä juttu”, Leikas kertoo.

Pinja on rakentanut rajapinnan ValueFrame-ERPiin ja tiedot ovat saatavilla tarvittaessa. Tavoitteena on laajentaa dynaamista raportointia mahdollisesti myöhemmin myös tulos- ja hallitustyöskentelyn raportointiin.

Bob the Robotille tärkein hyöty on ollut se, että kaikki käyttävät nyt samoja raportteja ja puhutaan aina samoista asioista sekä taustavaikuttajista. Aiemmin jokaisella on ollut oma kulma asioihin. “Käppyrät ovat nyt ajantasaisia ja isomman porukan saatavilla. Nyt pystymme katsomaan yhtiön tärkeimpiä mittareita ja toiminnan tasoa niin sanotusti yhden nappulan takaa ja vaikka joka aamu tai milloin tarvetta onkaan”, Leikas kertoo.

“Projekti tienaa suhteellisen nopeasti itsensä takaisin – arviolta puolessa vuodessa. Sisäisesti suurin resurssisyöppö on se, että ihmisillä menee aikaa oppia luopumaan omista Exceleistään. Siihen kehitämme sisäisesti ratkaisua ja toivomme myös Pinjalta hyviä kokemuksia muista asiakkuuksista asian juurruttamiseksi toimintaan. ”After sales” on tärkeää, samoin ihmisten sitouttaminen uuteen. Oli tosi kiva, että Pinjalta soitettiin perään ja kyseltiin, miten meillä on mennyt”, Leikas päättää.

Bob the Robot pähkinänkuoressa

10+ Vuotta alalla

48 Työntekijää

1,02 milj. Tilikauden tulos (2020)

8 milj. Liikevaihto (2020)

Tutustu menestystarinan palveluihin

Business Intelligence

Tiedolla johtamisen asiantuntijapalvelut toimialasta riippumatta.

Asiakkaidemme kokemuksia

Jyte

Jyten selainkäyttöinen avosairaanhoidon laadun seurantajärjestelmä eli Laatupankki syntyi yhteistyössä Pinjan kanssa.

Unico

Unico halusi uudistaa raportointiaan ja päätyi Pinjan toimittamaan Microsoft Power BI -ratkaisuun.

Jydacom

Jydacom Oy on rakennusliikkeiden järjestelmätarpeisiin erikoistunut ohjelmistotalo. Jydacomin menestyksen salaisuutena ovat ohjelmiston toimialakohtaisuus ja kokonaisvaltaisuus – ratkaisu kattaa kaikki rakennusliikkeen…

DigiFinland

DigiFinland Oy edistää Suomessa sote- ja pelastusalan digikehittämistä sekä julkisen hallinnon ICT-yhteensopivuutta. Yhteistyössä Pinjan kanssa DigiFinland muun muassa kehittää digitaalisia…

Kuntien Tiera

Yhteistyön keskeisin tavoite oli PSOP-järjestelmän kokonaisuudistus. Kumppanuus Pinjan kanssa on tuonut toimintaan toivottua ketteryyttä ja läpinäkyvyyttä.

Jyväskylän yliopisto

Pinjan Jyväskylän yliopistolle pystyttämän raportointiportaalin myötä käsin tehtävä työ vähenee, seurannasta tulee reaaliaikaista ja ymmärrys eri asioiden syy-seuraussuhteista paranee.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä