Dekati

Pinja rakensi Dekati Oy:lle portaalin, joka helpottaa jälleenmyyjäverkoston hallintaa ja viestintää myyjien kanssa.

Asiat menivät nopeasti eteenpäin toimivan aikataulun ja sujuvan kommunikaation vuoksi. Meidät pidettiin koko ajan tilanteen tasalla ja Pinjalta oltiin myös välittömästi yhteydessä, jos heillä tuli jotain kysyttävää.

Henna Isherwood, Markkinointijohtaja, Dekati Oy

Haaste: Jälleenmyyntiverkoston hallinta oli haasteellista ennen Pinjan tarjoamaa apua

Haasteenamme on ollut jälleenmyyjäverkoston hallinta, ja erityisesti meidän ja myyjien välinen viestintä. Mittauslaitteiden myynti on hyvin teknistä, joten viestinnän pitäisi senkin takia olla sujuvaa. Meillä ei aiemmin ollut käytössä mitään reaaliaikaista tai joustavaa järjestelmää, jonka kautta välittää tietoa.

Aloitimme yhteistyön Pinjan kanssa 2016 alkuvuodesta. He rakensivat meille jälleenmyyjäportaalin, jossa voimme jakaa tietoa tuotteistamme joko yleisesti, tai jokaisen jälleenmyyjäyrityksen omalle sivulle. Portaalin kautta voimme välittää esimerkiksi markkinauutisia, kilpailija-analyyseja ja myynnin tukimateriaaleja, sekä käydä keskusteluja jälleenmyyjien kanssa. Saamme portaalin kautta myyjiltä myös myyntiennusteet ja budjettitiedot.

Ratkaisu: ”Myyntikonfiguraattori on työkalu, jonka avulla asiakas saa räätälöidyn tarjouksen hetkessä”

Jälleenmyyjämme voivat luottaa siihen, että portaalista löytyy aina uusin tieto. He voivat helposti etsiä hakutoiminnon avulla esimerkiksi tarvitsemiaan dokumentteja, eivätkä tiedostot joudu enää hukkaan. Portaaliin rakennettiin myös myyntikonfiguraattori, joka ikään kuin rakentaa asiakkaalle tarjouksen myyjän puolesta.

Meidän tuotteistamme ei löydy yhtä valmista pakettia, joka sopisi kaikille asiakkaille, vaan erilaisista ominaisuuksista saadaan kasaan monta sataa erilaista vaihtoehtoa. Konfiguraattori toimii myös puhelimella, joten myyjämme pystyvät vaikka myyntitilanteessa tarkastamaan nopeasti sen avulla asiakkaalle sopivan kokonaisuuden.

Yhteistyö Pinjan kanssa sujui hyvin ja tehokkaasti. Asiat menivät nopeasti eteenpäin toimivan aikataulun ja sujuvan kommunikaation vuoksi. Meidät pidettiin koko ajan tilanteen tasalla ja Pinjalta oltiin myös välittömästi yhteydessä, jos heillä tuli jotain kysyttävää. Pidimme säännöllisesti palavereita, ja koko prosessi sujui rivakasti. Jatkamme edelleen portaalin kehittämistä jälleenmyyjiltä saadun palautteen perusteella. Myyjien ehdoilla tässä mennään.

Tutustu menestystarinan palveluihin

IT-palvelut

Turvallista ja läpinäkyvää yhteistyötä osaavan IT-kumppanin kanssa.

Ohjelmistokehitys ja kumppanuus

Läpinäkyvää ohjelmistokehityskumppanuutta visiosta toteutukseen

Asiakkaidemme kokemuksia

Kalmar

Pinjalle ulkoistettu IT-ylläpito tukee Kalmarin tuotekehitysyksikössä verkkoympäristön vakautta ja ehkäisee häiriötilanteita.

EasyOpp

Toiminnanohjauspalveluita tarjoava EasyOpp jatkaa voimakasta kasvuaan hyödyntäen Pinjan monipuolista ohjelmistokehityskumppanuutta

Jydacom

Jydacom Oy on rakennusliikkeiden järjestelmätarpeisiin erikoistunut ohjelmistotalo. Jydacomin menestyksen salaisuutena ovat ohjelmiston toimialakohtaisuus ja kokonaisvaltaisuus – ratkaisu kattaa kaikki rakennusliikkeen…

DigiFinland

DigiFinland Oy edistää Suomessa sote- ja pelastusalan digikehittämistä sekä julkisen hallinnon ICT-yhteensopivuutta. Yhteistyössä Pinjan kanssa DigiFinland muun muassa kehittää digitaalisia…

Kuntien Tiera

Yhteistyön keskeisin tavoite oli PSOP-järjestelmän kokonaisuudistus. Kumppanuus Pinjan kanssa on tuonut toimintaan toivottua ketteryyttä ja läpinäkyvyyttä.

Evondos

Suunnittelimme Pinjan kanssa Evondos® -lääkeannostelun palvelujärjestelmän, jossa lääkehoidon virheiden määrä saatiin radikaalisti pienemmäksi.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä