Dekati

Pinja rakensi Dekati Oy:lle portaalin, joka helpottaa jälleenmyyjäverkoston hallintaa ja viestintää myyjien kanssa.

Asiat menivät nopeasti eteenpäin toimivan aikataulun ja sujuvan kommunikaation vuoksi. Meidät pidettiin koko ajan tilanteen tasalla ja Pinjalta oltiin myös välittömästi yhteydessä, jos heillä tuli jotain kysyttävää.

Henna Isherwood, Markkinointijohtaja, Dekati Oy

Haaste: Jälleenmyyntiverkoston hallinta oli haasteellista ennen Pinjan tarjoamaa apua

Haasteenamme on ollut jälleenmyyjäverkoston hallinta, ja erityisesti meidän ja myyjien välinen viestintä. Mittauslaitteiden myynti on hyvin teknistä, joten viestinnän pitäisi senkin takia olla sujuvaa. Meillä ei aiemmin ollut käytössä mitään reaaliaikaista tai joustavaa järjestelmää, jonka kautta välittää tietoa.

Aloitimme yhteistyön Pinjan kanssa 2016 alkuvuodesta. He rakensivat meille jälleenmyyjäportaalin, jossa voimme jakaa tietoa tuotteistamme joko yleisesti, tai jokaisen jälleenmyyjäyrityksen omalle sivulle. Portaalin kautta voimme välittää esimerkiksi markkinauutisia, kilpailija-analyyseja ja myynnin tukimateriaaleja, sekä käydä keskusteluja jälleenmyyjien kanssa. Saamme portaalin kautta myyjiltä myös myyntiennusteet ja budjettitiedot.

Ratkaisu: ”Myyntikonfiguraattori on työkalu, jonka avulla asiakas saa räätälöidyn tarjouksen hetkessä”

Jälleenmyyjämme voivat luottaa siihen, että portaalista löytyy aina uusin tieto. He voivat helposti etsiä hakutoiminnon avulla esimerkiksi tarvitsemiaan dokumentteja, eivätkä tiedostot joudu enää hukkaan. Portaaliin rakennettiin myös myyntikonfiguraattori, joka ikään kuin rakentaa asiakkaalle tarjouksen myyjän puolesta.

Meidän tuotteistamme ei löydy yhtä valmista pakettia, joka sopisi kaikille asiakkaille, vaan erilaisista ominaisuuksista saadaan kasaan monta sataa erilaista vaihtoehtoa. Konfiguraattori toimii myös puhelimella, joten myyjämme pystyvät vaikka myyntitilanteessa tarkastamaan nopeasti sen avulla asiakkaalle sopivan kokonaisuuden.

Yhteistyö Pinjan kanssa sujui hyvin ja tehokkaasti. Asiat menivät nopeasti eteenpäin toimivan aikataulun ja sujuvan kommunikaation vuoksi. Meidät pidettiin koko ajan tilanteen tasalla ja Pinjalta oltiin myös välittömästi yhteydessä, jos heillä tuli jotain kysyttävää. Pidimme säännöllisesti palavereita, ja koko prosessi sujui rivakasti. Jatkamme edelleen portaalin kehittämistä jälleenmyyjiltä saadun palautteen perusteella. Myyjien ehdoilla tässä mennään.

Tutustu menestystarinan palveluihin

IT-palvelut

Turvallista ja läpinäkyvää yhteistyötä osaavan IT-kumppanin kanssa.

Ohjelmistokehitys ja kumppanuus

Läpinäkyvää ohjelmistokehityskumppanuutta visiosta toteutukseen

Asiakkaidemme kokemuksia

Evondos

Suunnittelimme Pinjan kanssa Evondos® -lääkeannostelun palvelujärjestelmän, jossa lääkehoidon virheiden määrä saatiin radikaalisti pienemmäksi.

Jamix

Yhteistyö Pinjan kanssa on tuottanut Jamixille monenlaista lisäarvoa, minkä ansiosta ohjelmistot ovat loppuasiakkaille entistäkin käytettävämpiä – ja myös helpompia myydä…

Invalidiliitto

Pinja osasi ehdottaa Invalidiliitolle erilaisia ratkaisuja, mutta lopulta valinta Microsoft 365:stä tuntui luonnolliselta. Microsoft 365 -järjestelmä on käytettävyydeltään huippuluokkaa ja…

WinLaw

Pinjan ja WinLaw:n yhteistyön tuloksena rakentui työväline oikeudellisten palveluiden kustannustehokkaaseen ja vuorovaikutteiseen toteuttamiseen.

Suomen Uusyrityskeskukset

Suomen Uusyrityskeskukset ry halusi käyttöönsä asiakkuudenhallintaohjelmiston, joka taipuisi joustavasti muuttuviin tarpeisiin.

TietoAkseli Group

Koko konsernin laajuinen viestintäratkaisun uudistus oli luontevaa jatkumoa TietoAkselin ja Pinjan monivuotiselle yhteistyölle

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä