Envitecpolis

"Tekniset ongelmat ratkesivat kertaheitolla, kun siirsimme IT-palvelun Pinjalle puoli vuotta sitten. Saimme heistä kumppanin, joka ymmärtää."

Saimme Pinjasta kumppanin, joka ymmärtää, mitä ollaan tekemässä, kuuntelee mitä tarvitaan ja ratkaisee määrätietoisesti vastaan tulevat ongelmat.

Mika Arffman, toimitusjohtaja, Envitecpolis Oy

Haaste: Luotettava IT-palvelu mahdollistaa ajasta ja paikasta riippumattoman asiantuntijatyön

”Yritystoiminnan käynnistyessä kymmenen vuotta sitten, teimme periaatepäätöksen, että asiantuntijamme saavat työskennellä kotipaikkakunniltaan käsin. Ovathan asiakkaammekin hajallaan eri puolilla Suomea. Digitaaliset työkalut ja sähköiset palaverit ovat kuuluneet toimintakulttuuriimme alusta saakka.

Yrityksemme kasvaessa myös digitaalisiin palveluihin liittyvät vaatimukset ovat nousseet. Sopivan IT-kumppanin puuttuessa tekniset hankaluudet veivät aiemmin kohtuuttomasti työaikaamme. Toimitusjohtajana minua painoi jatkuva huoli laitteiden ja verkkoyhteyksien toimivuudesta.

Ratkaisu: Pinja auttoi virtaviivaistamaan asiantuntijatyömme prosesseja

Tekniset ongelmamme ratkesivat kertaheitolla, kun siirsimme IT-palvelun Pinjalle puoli vuotta sitten. Saimme heistä kumppanin, joka ymmärtää, mitä ollaan tekemässä, kuuntelee mitä tarvitaan ja ratkaisee määrätietoisesti vastaantulevat ongelmat. Käytössämme on Microsoft Office 365, pilvipalvelu, tietoturvaratkaisu sekä ylläpito- ja tukipalvelu, joka ratkoo ongelmatilanteet joko paikan päällä tai etäyhteyden turvin.

Liikkuvan etätyön haasteena ovat muuttuvat työskentelypaikat, jotka altistavat tietoturvariskeille. Pinjan tarjoama palvelu huolehtii laitteidemme ja järjestelmämme tietoturvan ajanmukaisuudesta sekä ohjelmistopäivityksistä. Pinjan IT-ratkaisut, kuten pilvialusta ja sähköinen allekirjoitus ovat vähentäneet turhaa ”paperinpyörittämistä” ja auttaneet virtaviivaistamaan asiantuntijatyön prosesseja.

Pinjan kanssa tehtävän yhteistyön suurimpia etuja on, että toimitusjohtajana voin oikeasti luottaa siihen, että IT-palvelu toimii moitteetta ja palvelee tehokkaasti asiantuntijoidemme tarpeita. Voimme luottaa siihen, että pilvessä jaettuihin tiedostoihin pääsee käsiksi ajasta ja paikasta riippumatta. Meidän terävät aivomme saavat keskittyä oleelliseen asiaan, kun energiaa ei tarvitse käyttää järjestelmän kanssa puljaamiseen. Yhteistyön myötä toimintamme on tehostunut ja työn tuottavuus lisääntynyt huomattavasti.”

Tutustu menestystarinan palveluihin

IT-palvelut

Turvallista ja läpinäkyvää yhteistyötä osaavan IT-kumppanin kanssa.

Microsoft 365

Tuttu Office 365 uudessa paketissa – moderni tuottavuuspilvipalvelu turvalliseen ja tehokkaaseen tietotyöhön.

Asiakkaidemme kokemuksia

Invalidiliitto

Pinja osasi ehdottaa Invalidiliitolle erilaisia ratkaisuja, mutta lopulta valinta Microsoft 365:stä tuntui luonnolliselta. Microsoft 365 -järjestelmä on käytettävyydeltään huippuluokkaa ja…

TietoAkseli Group

Koko konsernin laajuinen viestintäratkaisun uudistus oli luontevaa jatkumoa TietoAkselin ja Pinjan monivuotiselle yhteistyölle

Doseco

”Pinjan Tietohallintopäällikkö-palvelu helpottaa arkeamme ja takaa asiantuntija-avun kaikissa tilanteissa.”

Dekati

Pinja rakensi Dekati Oy:lle portaalin, joka helpottaa jälleenmyyjäverkoston hallintaa ja viestintää myyjien kanssa.

Betoniteam

Pinja aloitti kehitystyön kartoittamalla koko Betoniteamin IT-ympäristön.

Sähköinfo

Pinjan toimittamaa uutta palvelua voidaan käyttää mistä ja milloin vain.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä