Jydacom

Jydacom Oy on rakennusliikkeiden järjestelmätarpeisiin erikoistunut ohjelmistotalo. Jydacomin menestyksen salaisuutena ovat ohjelmiston toimialakohtaisuus ja kokonaisvaltaisuus – ratkaisu kattaa kaikki rakennusliikkeen ydintoiminnot. Yhdessä Pinjan kanssa Jydacom on kehittänyt myös raportointia ja analytiikkaa vastaamaan asiakkaiden nimenomaisiin tarpeisiin ja tarjoamaan laajan Business Intelligence -näkyvyyden. Lisäksi yritysten välillä on vahva ohjelmistokehityskumppanuus: kolme Pinjan ohjelmistokehittäjää toimii osana Jydacomin kehitystiimiä.

Yhteistyöstä lyhyesti

Raportoinnin ja analytiikan kehityskumppanuus käynnistyi

Jydacom ja Pinja alkoivat rakentaa raportointia ja analytiikkaa osaksi Jydacomin ohjelmistoratkaisua vuonna 2018. Alkuun kumppanuus keskittyi rakennusliikkeiden erityistarpeista lähtevien Power BI -täsmäraporttien luontiin.

Monipuolista raportointia ja ohjelmistokehityskumppanuus

Alkuvaiheen jälkeen kumppanuus on laajentunut ja monipuolistunut. Vuosien mittaan loppukäyttäjille on kehitetty tiiviissä yhteistyössä lisää moderneja ja informatiivisia raportteja. Vakiomuotoisten raporttien lisäksi Pinjan raportointiosaamista on hyödynnetty loppuasiakkaiden räätälöidympiinkin tarpeisiin. Lisäksi kolme ohjelmistokehittäjää Pinjalta toimii osana Jydacomin ohjelmistokehitystiimiä.

Vahvuutta markkinajohtajuuteen

Jydacom on ollut vuoden 2021 lopulta asti osa Pohjoismaiden johtavaa rakennusalan ohjelmistoja toimittavaa EG-konsernia. Tavoitteena on nyt vahvistaa Jydacomin asemaa kotimaisena markkinajohtajana valitussa kohdesegmentissä. Pinja täydentää jatkossakin Jydacomin omaa tuotekehitystiimiä sekä tarjoaa joustoa ja luotettuja lisäkäsiä Jydacomin kasvujohteisella polulla.

Yhteistyö Pinjan kanssa on sujunut hyvin, ja asioista on aina ollut helppo sopia kaikkien Pinjan yhteyshenkilöiden kanssa.

Hannu Mäkimattila, toimitusjohtaja, Jydacom Oy

Ytimessä työmaiden seuranta ja tulevan ennustaminen

Jydacomin 40-vuotinen historia rakennusliikkeiden ohjelmistokumppanina on pitänyt sisällään monenlaisia vaiheita. Rakennusalan lamoista ja nousukausista huolimatta Jydacomin ratkaisujen kantava teema on aina pysynyt samana: työmaiden ja niihin liittyvän rahaliikenteen seuranta sekä tulevan ennustaminen.

Jydacomin asiakaskunta koostuu pitkälti rakennusliikkeiden keskisuurista toimijoista, niin talon- kuin maanrakennuksenkin puolella. Asiakkaat toimivat hankkeissa tyypillisesti pääurakoitsijana, mistä syystä hallinnoitavaa riittää niin työmaaresurssien kuin rahaliikenteenkin osalta. Jydacomin ohjelmistoratkaisu hankitaan tyypillisesti siinä vaiheessa, kun asiakasyrityksellä alkaa olla käynnissä useita yhtäaikaisia projekteja ja ne ovat laajuudeltaan niin suuria, ettei niitä hallita enää Excel-taulukoilla tai kepeämmillä erillisohjelmistoilla.

– Olemme ERP-järjestelmätoimittajana nimenomaan vertikaalitoimija, jonka kilpailuvalttina ovat toimialakohtaisuus ja asiakasymmärrys. Monien kilpailijoidemme ERP-järjestelmä on yleisen tason ratkaisu, jota on taivutettu rakennusliikkeiden tarpeisiin. Meidän ohjelmistomme on kehitetty jo alun pitäen rakennusliikkeiden tarpeisiin, toteaa Jydacomin tuotehallinnasta vastaava Timo Nirhamo.

Vuosien mittaan loppuasiakkaille ovat tulleet yhä tärkeämmäksi myös analytiikka ja tehokkaat raportointitoiminnallisuudet. Jydacom löi tämän osa-alueen kehittämistyön osalta hynttyyt yhteen Pinjan kanssa vuonna 2018. Tärkeänä kriteerinä kumppanin valinnassa oli se, että Pinjalla oli vastaavasta, moderniin raportointiin ja analytiikkaan keskittyneestä yhteistyöstä aiempaakin kokemusta. Koska raportointi on oma erikoisosaamisalueensa, sen ulkoistaminen Pinjalle kehitystyötä, konsultointia ja ylläpitoa myöten antaa Jydacomille mahdollisuuden keskittyä rauhassa muuhun ohjelmistokehitykseen ja omaan ydinosaamiseensa.

– On kaksi eri asiaa, käyttääkö yritys raportointia vain oman liiketoiminnan tarpeisiin vai, kuten meidän tapauksessamme, satojen loppuasiakkaiden tarpeisiin. Pinjan ratkaisuehdotus näytti alusta alkaen hyvältä, ja heidän osaamisensa ja otteensa raportointiin vakuuttivat. Lisäksi oli hyvä yhdistelmä, että löysimme nimenomaan Power BI -kumppanin, sillä hyödynnämme omassakin ohjelmistokehityksessämme Microsoftin tuotteita, Nirhamo sanoo.

Raportoinnin kehitysprojektissa Pinja toteutti tietovarastojen pohjalta Jydacomin asiakkaille Power BI -raportteja, jotka upotettiin kiinteäksi osaksi Jydacomin järjestelmää. Osa asiakkaista on lisäksi halunnut räätälöidä raportteja omiin erityistarpeisiinsa, jolloin Pinja on toiminut ajoittain loppuasiakkaan suoranakin konsulttina. Koska asiakkaat ovat erilaisia, myös raportointiratkaisun skaalautuvuus on tärkeää.

– Raportointiprojekti meni kaikkiaan hyvin, ja olemme voineet suositella Pinjaa BI-konsulttina huoletta myös asiakkaillemme. Raportointi on laaja alue, jossa tarpeen vaihtelevat asiakaskohtaisesti, Nirhamo toteaa.

Ohjelmistokehityskumppanuus antaa joustoa Jydacomin omaan työhön

Jydacomin ja Pinjan yhteistyö on laajentunut pikkuhiljaa, ja syksyllä 2020 käynnistettiin myös pidempiaikainen ohjelmistokehityskumppanuus. Kumppanuus on kasvanut myös tällä saralla ajan mittaan, ja parhaillaan Jydacomin tuotekehityksen parissa työskentelee kolme Pinjan ohjelmistokehittäjää.

Pinjalaiset toimivat Jydacomilla käytännössä osana yrityksen omaa kehittäjätiimiä. Jydacomille on ollut kumppanuudessa tärkeää se, että kaikki toimii sujuvasti, saadaan tuloksia aikaan ja yhteistyö on tarpeen mukaan joustavaa. Jydacomilla on koettu pinjalaiset päteviksi ja luotettaviksi työntekijöiksi.

– Yhteistyö Pinjan kanssa on sujunut hyvin, ja asioista on aina ollut helppo sopia kaikkien Pinjan yhteyshenkilöiden kanssa. Raportoinnissa Pinja vahvisti omaa tiimiämme, sillä osa-alue oli meille uusi, ja ohjelmistokehityksessä saamme Pinjalta ennen kaikkea lisää teknistä osaamista omaan kehitystyöhömme, kertoo Jydacomin toimitusjohtaja Hannu Mäkimattila.

Jydacomin tulevaisuus näyttää kaikkiaan valoisalta, ja se sai hiljattain taakseen myös lisävahvistusta. Jydacom Oy siirtyi joulukuun alussa 2021 osaksi Pohjoismaiden johtavaa rakennusalan ohjelmistotaloa, EG Constructionia. Muutos tuo monenlaista positiivista virettä paitsi Jydacomille itselleen myös Jydacomin asiakkaille.

– EG:llä on vahva vertikaalistrategia, ja rakennusala on sille keskeinen painopistealue. Yhteisenä tavoitteenamme on vahvistaa Jydacomin asemaa kotimaisena markkinajohtajana valitsemassamme, kasvavien keskisuurten ja suurten rakennusliikkeiden segmentissä. Useissa Pohjoismaissa toimivan EG:n kautta saamme tuotua kotimaisille asiakkaillemme uusia ideoita, hyviksi todettuja käytäntöjä ja myös uusia, kiinnostavia tuotteita, Mäkimattila toteaa.

Jydacom pähkinänkuoressa

1981 Jydacom aloitti toimintansa

400+ kotimaista rakennusalan asiakasta

n. 50% Suomen sadasta suurimmasta rakennusliikkeestä käyttää Jydacom-järjestelmää (lähde: Rakennuslehden kysely)

Tutustu menestystarinan palveluihin

Ohjelmistokehitys ja kumppanuus

Kuuntelevaa, näkemyksellistä ja asiakaskeskeistä ohjelmistokehityskumppanuutta.

Business Intelligence

Tiedolla johtamisen asiantuntijapalvelut toimialasta riippumatta.

Asiakkaidemme kokemuksia

Prima Power

Prima Power valjasti kehittämisen ja innovoinnin tueksi Pinjan IoT-ratkaisut ja asiantuntijapalvelut

Sähköteknisen Kaupan Liitto

Sähköteknisen Kaupan Liitto toimii sähköteknisen kaupan alan kilpailukyvyn edistäjänä ja yhteiskunnallisena vaikuttajana. Lisäksi STK edustaa Suomessa kansainvälistä rakentamisen tuotteiden teknisten…

HUS

HUSin ja Pinjan integraatiopalveluihin liittyvä yhteistyö alkoi keväällä 2022, ja Pinjasta tuli HUSin integraatiotoimittaja transitioprojektin päätteeksi saman vuoden joulukuussa. Nyt…

Fresh Servant

Vähittäiskauppojen ja ammattikeittiöiden luottotoimittaja Fresh Servant on erikoistunut laadukkaaseen tuoreruokaan ja hyvinvointia tukevaan tuotetarjoomaan. Pinjan kanssa toteutetulla tietovarasto- ja raportointiratkaisulla…

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä