Pellet 4Energia

Once by Pinja -järjestelmä otettiin Pellet 4Energia lämmityspellettejä valmistavan laitoksen hallintajärjestelmäksi heti alkuaikoina

Projektista lyhyesti

Helppo rekisteröinti

Tärkein hyöty on kuormien rekisteröinnin nopeus ja helppous. Kuljettajat tekevät sen itse.

Yksinkertainen käyttöliittymä

Hyvä ja yksinkertainen käyttöliittymä. Kaikki on ymmärrettävää ja nopeaa kouluttaa uusille työntekijöille.

Tukea saatavilla

Tekninen tuki toimii.

Oncen tietojen avulla voimme nopeasti ja tarkasti yksilöidä jokaisen kuorman ja löytää mahdolliset ongelmat.

Juris Aprups, Pellet 4Energian tehtaan CHP Manager

Tietoa projektista

2017 yhteistyö alkoi

n. 20 Once-käyttäjää yrityksessä

n. 50 materiaalintoimittajan tiedot Oncen hallintajärjestelmässä

Haaste: Kuinka hallita pellettilaitoksen materiaalivirtoja

Pellet 4Energia on Eesti Energiaan kuuluvan Enefit Greenin omistama lämmityspellettejä valmistava laitos. Kokonaisuus koostuu pellettilaitoksesta sekä puuhaketta hyödyntävästä yhdistetystä sähkön- ja lämmöntuotantolaitoksesta. Pellet 4Energia käsittelee suuren määrän erilaisia metsätalouden materiaaleja sahanpurusta tukkipuuhun, ja laitoksen jatkuva, sujuva toiminta edellyttää näiden materiaalivirtojen hallintaa.

Pellet 4Energia on yksi Baltian suurimmista uusiutuvan energian valmistajista. Laitoksen toiminta käynnistyi Latvian Brocēnissa vuonna 2017.

Ratkaisu: Once hoitaa kuormien rekisteröinnin ja tietojen keräämisen automatisoidusti

Once by Pinja -järjestelmä otettiin käyttöön heti tuotantolaitoksen perustamisen yhteydessä. Tehtaan CHP Manager Juris Aprups kertoo tutustuneensa Onceen aiemmassa työssään Fortumilla.

– Tiesimme, että tarvitsemme järjestelmän kuormien rekisteröintiin, emmekä oikeastaan nähneet muita hyviä vaihtoehtoja. Once on hyvin nopea ja helppokäyttöinen. Rekisteröintiprosessi on automatisoitu, joten kuljettajat voivat tehdä sen itse. Kaikkiaan yrityksessämme on lähes 20 Once-käyttäjää, Juris Aprups kertoo.

Kahden laitoksen läpi kulkee monenlaisia materiaalivirtoja. Tärkeimpiä materiaaleja ovat puuhake, tukkipuu ja sahanpuru. Myös dieselpolttoaine punnitaan ja rekisteröidään. Lopuksi punnitaan polttoprosessissa syntynyt tuhka. Once auttaa kaikissa prosesseissa.

– Seuraan kuormaraportteja viikko- ja kuukausitasolla ja käytän niitä tuotantoraportointiin. Oncen kautta käytän myös laboratoriosta saatavia polttoaineanalyysejä. Myös kollegani käyttävät Oncen raportteja omiin vastuualueisiinsa liittyvissä asioissa, Aprups kertoo.

Pellet 4Energialla on lähes 50 materiaalintoimittajaa. Once auttaa kokonaisuuden hallitsemisessa. Järjestelmä kertoo toimittajien sopimusvelvoitteiden täyttymisestä esimerkiksi volyymin ja biomassapolttoaineen laadun suhteen. Järjestelmää käytetään niin kirjanpidossa kuin laboratoriotoiminnoissakin.

– Oncen tietojen avulla voimme nopeasti ja tarkasti yksilöidä jokaisen kuorman ja löytää mahdolliset ongelmat, Aprups sanoo.

Aprupsin mukaan laitos saa tällä hetkellä kaiken tarvitsemansa tiedon Oncen raporteista. Uusia raportteja voidaan pyytää, jos tarvetta ilmenee.

– Tekninen tuki on ollut hyvää. Aivan alussa minulla oli ongelmia järjestelmän yhteyksien kanssa, mutta tuesta sain nopean avun. Minulla ei ole pahaa sanottavaa, yksikään kysymys ei ole jäänyt ratkaisematta. Ilman toimivaa teknistä tukea tällaisten järjestelmien hyödyt jäävät saavuttamatta, Aprups tiivistää.

Enefit Green pähkinänkuoressa

5 Vuotta alalla

160 000 Tonnin vuosittainen pelletti kapasiteetti

4 Maassa

n. 50 Työntekijää

151,5 milj. Liikevaihto (2019)

Tutustu menestystarinan palveluihin

Once by Pinja

Eroon exceleistä – tietoa ja läpinäkyvyyttä materiaalivirtojen hallintaan: Säästä 30 % toimitusketjun hallinnan kustannuksista.

Asiakkaidemme kokemuksia

Gasum

Gasumin ja Pinjan saumaton ja joustava yhteistyö toi helpotusta Gasumin työntekijöiden arkeen optimoimalla kuormia ja automatisoimalla järjestelmiä

Oulun Energia

Pinjan ja Oulun Energian yhteistyö sai jälleen jatkoa, kun Once by Pinja -järjestelmää alettiin kehittämään myös kiertotalouden käyttöön.

Oulun Energia

Pinjan ja Oulun Energian pitkä yhteistyö tiivistyi kun voimalaitoksilla otettiin käyttöön materiaalivirtojen tiedonhallinnan järjestelmä Once by Pinja.

Pori Energia

Pori Energian vaihtaessa vanhan raportointijärjestelmänsä Once by Pinjaan oli sujuva kommunikaatio yritysten välillä avainasemassa.

Kotkamills

Once by Pinja on säästänyt Kotkamillsin työntekijöiden aikaa automatisoimalla materiaalivirtojen tietojenkeruun.

Kuopion Energia

Kuopion Energialla pitkään käytössä ollutta Once by Pinja -järjestelmää laajennettiin polttoainetietojärjestelmästä koskemaan myös raportointia.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä