Versowood

Kaikkien sahakonserni Versowoodin koneiden tiedot ja kunnossapitotoimet päivittyvät reaaliajassa Novi by Pinja -kunnossapitojärjestelmään.

Tavoite

Tavoitteena saattaa kunnossapitoprosessi kerralla kuntoon.

Vain yksi järjestelmä

Jatkossa kaikki Versowoodin koneita koskevat huolto- ja korjaustilaukset kirjataan yhteen järjestelmään.

Seuranta

Töiden edistymistä voidaan seurata järjestelmästä ja kirjaukset tallentuvat myöhempää käyttöä varten.

Kaikki laitteet on viety kunnossapitojärjestelmän hierarkiakansioon, joten konekohtaiset tiedot löytyvät vaivattomasti. Muutenkin järjestelmän käyttö on loogista ja helppoa.

Jyrki Nieminen, Kunnossapitopäällikkö, Versowood

Haaste: Parantaa tuotantohenkilöstön ja koneiden kunnossapidosta vastaavan huoltoryhmän yhteistyötä

Kaikilla sahoilla työstetään vuosittain 3,3 miljoonasta raakapuukuutiosta 1,3 miljoonaa kuutiota sahatavaraa sekä monia muita puu- ja energiatuotteita. Päivätasolla Versowoodin koneet lajittelevat, kuorivat, sahaavat, kuivaavat ja pakkaavat 220 autokuorman edestä puuta.

Kunnossapitojärjestelmän keskeisenä tavoitteena on parantaa Versowoodin tuotantohenkilöstön ja koneiden kunnossapidosta vastaavan huoltoryhmän yhteistyötä.

Ratkaisu: Viat selville ennen katkoksia

Tuotantohenkilöt voivat tehdä kunnossapitojärjestelmään kaikki Versowoodin koneita koskevat huolto- ja korjaustilaukset. Suurin osa niistä tehdään tuotannon vikailmoituksina. Työt välittyvät huoltoryhmälle, joka kirjaa ne vastaanotetuiksi ja valmistumisen jälkeen tehdyiksi. Tuotantohenkilöt voivat seurata töiden edistymistä järjestelmästä ja kirjaukset tallentuvat myöhempää käyttöä varten.

Versowoodin kunnossapitopäällikkö Jyrki Nieminen painottaa mahdollisuutta kirjata järjestelmään huoltosuunnitelmat koneiden ennakkohuolloista jo tuleville vuosille. Järjestelmän antamien listausten avulla huollot on helppo tilata hyvissä ajoin.

Kunnossapitotoimenpiteiden lisäksi järjestelmään tallennetaan muun muassa koneita koskevat ohjeet, kunnossapitoon liittyvät asiakirjat sekä koneiden kuntoarviot ja laakereiden värähtelymittausraportit.

”Olemme havainneet järjestelmän avulla alkavia vikoja, jotka olisivat saattaneet katkaista sahalinjan tuotannon yhdeksi tai kahdeksi vuoroksi. Konetta koskevan vikahistorian avulla koneinvestointeja voidaan kohdistaa perustellusti”, Nieminen sanoo.

Versowood pähkinäkuoressa

1946 Perustettu

400 milj. Liikevaihto 2020

12 Yksikkö Suomessa

n. 800 Työntekijää

1,35 milj. m³ Sahatavaraa

Tutustu menestystarinan palveluihin

Novi by Pinja

Erinomaisia kunnossapitopäätöksiä tehdään luotettavaan ja ajantasaiseen tietoon perustuen.

Asiakkaidemme kokemuksia

Oulun Energia

Oulun Energian tavoitteena on siirtyä hiilineutraaliin energiatuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Apuna muutoksessa toimivat Pinjan järjestelmät.

Veolia

Veolia on yksi maailman johtavista ympäristöyhtiöistä auttaen yrityksiä ja julkishallintoa hyödyntämään resurssejaan mahdollisimman tehokkaasti. Porvoon Kilpilahdessa toimivan voimalaitoksen kunnossapitoa ohjataan…

Vahterus

Suomalainen Vahterus on hitsatun levylämmönsiirrinteknologian kehittäjä ja markkinajohtaja maailmassa. Kompleksista tuotantoa kehitetään Pinjan tuotannon tiedonkeruu- ja ohjausjärjestelmä Gema by Pinjan…

Valmet North American Roll Service

Valmet North American Roll Servicen 7 eri yksikköä ottivat Novi by Pinja -kunnossapitojärjestelmän käyttöön. Novi ylitti kaikki odotukset.

Olvi

Suomalainen Olvi on valmistanut juomia vuodesta 1878 ja toimii nykyisin myös Baltian maissa, Tanskassa ja Valko-Venäjällä. Yhteistyö Pinjan kanssa nosti…

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä