Huippulaatuisia sisäilmaratkaisuja valmistavan Haltonin erikoisosaaminen on ajankohtaisempaa kuin kenties koskaan yrityksen yli 50-vuotisen historian aikana. Päätös laajentaa yhteistyötä Pinjan kanssa tuotannonohjauksesta tuotannonsuunnittelun puolelle tuli erittäin otolliseen aikaan.

Halton tuo vaativiin käyttöympäristöihin suunnitelluilla sisäilmajärjestelmillään vahvan panoksensa terveysturvallisuuden edistämiseen niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Esimerkiksi tuoreimpiin tuoteuutuuksiin kuuluva, suodatinperusteinen mobiili-ilmanpuhdistusratkaisu innovoitiin ensisijaisesti sairaalaympäristöjä varten, mutta poikkeustilanteen myötä kysyntä ja käyttömahdollisuudet ovat laajentuneet muillekin alueille.

Halton on jo aiemmin hyödyntänyt osia PES:stä tuotannonohjauksessa, mutta nyt meneillään on päivitys täysimittaiseen iPES by Pinjaan. Käyttöönotto ajoittuu loppuvuoteen 2020.

– Tavoittelemme uudistuksella pääasiassa kahta asiaa. Ensinnäkin haluamme saada visuaalisen ja helppokäyttöisen näkymän tuotannon kuormitukseen. Toisekseen iPES toimii meille hyvänä työkaluna ERPissä olevan datan analysointiin ja nostaa esiin siinä tarvittavia päivitystarpeita, sanoo Haltonin Delivery Team Manager Sami Ahola.

Looginen jatkumo MESistä iPESiin

Kuormitukseen liittyvää dataa Haltonin järjestelmissä on toki ollut kattavasti jo tähänkin asti, mutta kuormitustilanteen yleisnäkymän tarkastelu on ollut tarpeettoman monimutkaista. Käyttäjän on pitänyt osata yhdistellä ERPissä tietynlaisia transaktiohakuja ja ylipäätään tietää tarkasti, mitä parametrejä valita.

– Odotamme kovasti, että pääsemme iPESin myötä siirtymään siihen tilanteeseen, että kuormanmuodostuksen näkee yhdellä vilkaisulla, karrikoiden vihreinä ja punaisina laatikkoina. Näin tuotannonohjaajamme pystyvät tekemään ripeästi tarvittavat toimenpiteet pullonkaulojen helpottamiseksi.

Pinjan puolelta Haltonin iPES-projektia on vetänyt ratkaisuarkkitehti Kimmo Kanninen.

– Yhteistyö Haltonin kanssa on hyvä esimerkki siitä, miten jatkuvasti kehittyvät tuotannon järjestelmät tukevat asiakasyrityksen liiketoimintaa. Laajennus MES-alueelta kokonaisvaltaiseen tuotannonsuunnitteluun ja iPESiin on looginen jatkumo. Se auttaa pitämään tuotannon oikea-aikaisena sekä hallitsemaan ja optimoimaan kapasiteetin käyttöä – muiden etujen ohella, Kanninen toteaa.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää palveluistamme!

Lue lisää

Blogi: Milloin Excel ei enää riitä tuotannonsuunnittelun työkaluksi?
Opas: Tuotannon suunnittelujärjestelmän ostajan opas
Blogi: Miten toteutetaan muutos- ja häiriötilanteet kestävä tuotannonsuunnittelu?

Tutustu Pinjan menestystarinoihin