Pinja on saavuttanut tietoturvan hallintajärjestelmän ISO/IEC 27001 -sertifikaatin. Pinja tuottaa asiakkailleen liiketoimintakriittisiä ohjelmistoratkaisuita yli 30 maassa. Tietoturva onkin tämän vuoksi yksi Pinjan vastuullisuusohjelman tärkeimmistä osa-alueista.

“Päädyimme sertifioimaan tietoturvan hallintajärjestelmän, jotta voimme taata asiakkaillemme alan parhaiden käytäntöjen ja vaatimusten täyttämisen nyt ja tulevaisuudessa. Asiakkaidemme liiketoiminta kytkeytyy toimitusketjuihin, joissa palveluidemme korkea tietoturva on heille avainasemassa arjen sujuvuuden, turvallisuuden ja jatkuvuuden näkökulmasta”, kertoo Pinjan toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen.

ISO 27001 -sertifiointi on maailman tunnetuin tietoturvasertifikaatti ja sen saavuttaminen kertoo yrityksen sitoutumisesta tietoturvakehitykseen sekä palvelun laatuun.

“Sertifiointi kehittää edelleen menetelmällisyyttä ja valveutuneisuuttamme tietoturvan hallintaan. Toimintaympäristö on jatkuvassa kehityksessä, ja muutoksessa ISO/IEC 27001 -standardin riskipohjainen lähestymistapa takaa parhaan luotettavuuden ja tehokkuuden. Tietoturvan jatkuva kehittäminen ja säännöllinen ulkoinen arviointi ovat meidän kaltaisen kansainvälisesti toimivan ohjelmistoyrityksen tietoturvan tärkeimpiä kulmakiviä”, kertoo Pinjan CIO Pekka Nurminen.

Pinjan kumppanina ISO/IEC27001:2022 -sertifioinnissa on toiminut Kiwa Inspecta. Serfiointitoimet ja auditointi ovat valmistuneet kesäkuussa 2024. Sertifiointi koskee Pinjan bioenergian ja kiertotalouden SaaS-ratkaisujen suunnittelua, kehitystä, toimitusta, tukea ja ylläpitoa, ICT- ja Service Desk -palveluita, sisäistä IT:tä, Pinjan henkilöstöpalveluita ja hallintoa. 

Lue lisää:

Pinjan Vastuullisuusraportti
NIS2-direktiivi tiukentaa kyberturvallisuuden hallintaa – onko organisaatiosi valmis?
Kiwa Inspecta