Historia

Kuinka Pinjasta kasvoi johtava kumppani digitalisaatioon ja teollisuuden uudistamiseen?

1990 - 1999

Yritys perustetaan vuonna 1990 ja se aloittaa toimintansa nimellä Protacon. Vuosikymmenen puolivälissä yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat verkkoalustaratkaisut, selainpohjaiset ohjelmistoratkaisut ja ohjelmistokehityksen palvelut.

Ensimmäisen vuosikymmenen aikana yritys tekee edelläkävijöiden joukossa selainpohjaisia ratkaisuja yritys- ja kuluttajakäyttöön, kuten maan ensimmäisiin verkkomaksamiseen liittyviin palveluihin. Yrityksessä tehdään teollisuuden automaatioon kytkeytyviä ohjelmistoratkaisuja, muun muassa paperiteollisuuden tarpeisiin. Ensimmäiset monistettavat selainpohjaiset tuoteratkaisut saavat alkunsa. Yritys alkaa myös tuottamaan ohjelmistoratkaisuja energiateollisuudelle.

2000 - 2009

Asiakaskunta kasvaa, ja yritys erikoistuu selainpohjaisten ratkaisujen tuottamiseen valikoiduille toimialoille. Yritys laajenee valtakunnallisesti ja tuottaa uudenlaisia toistettavia ohjelmistoratkaisuja muun muassa autoteollisuuden ja palveluyritysten tarpeisiin. Toiminta kehittyy teollisesti tuotettuun tukipalvelutoimintaan ja konesaliin. Asiakaskunnassa on jo useita kansainvälisesti toimivia yrityksiä valmistavassa teollisuudessa.

2010 - 2019

Yritys kasvaa vauhdilla omin voimin ja yritysostoin. Yritys kasvaa pienestä keskisuuresta yrityksestä suuryritykseksi. Liikevaihto kolminkertaistuu ja henkilömäärä enemmän kuin tuplaantuu.

SaaS-valikoima (Software as a Service) kehittyy ja laajenee. Yritys saavuttaa kotimarkkinoilla johtavan aseman usean teollisuustoimialan digitalisaation SaaS-toimijana. Yrityksen ohjelmistoja aletaan käyttämään yhä useammassa maassa. Palvelutarjooma laajenee uuden sukupolven raportointi- ja tietovarastoratkaisuihin yritysoston myötä.

Vuosikymmenen aikana yritys nousee ja kokee muodonmuutoksen. Vuosikymmenen vaihteen jälkeen yrityksen perustajat myyvät yrityksen MB-Rahastoille. Yrityksen johto, hallinto ja johtamismalli uusiutuvat. Vuosikymmenen viimeisenä kolmena vuotena yritys kasvaa seitsemällä alan merkittävällä toimijalla yrityskauppojen myötä. Yritys luopuu omasta konesaliliiketoiminnasta ja vahvistaa osaamistaan uusien julkisen pilven palveluiden osaamisella.

2020

Uuden vuosikymmenen alku kääntää uuden sivun yrityksen historiassa, kun toiminnan neljäs vuosikymmen on käynnistymässä. Yritys tekee brändiuudistuksen ja alkaa operoida Pinja-brändillä. Elokuussa 2020 Pinja ostaa ohjelmistoyhtiö PiiMega Oy:n. Vuosikymmenen alkuvaiheessa yritys on vahvassa kasvussa ja sen ohjelmistoja käytetään yli 30 maassa.

Tutustu lisää Pinjaan esitteestä