Ohjelmistoyhtiö Pinja ostaa Jubic Oy:n, joka on erikoistunut teollisuuden ohjelmistoratkaisuihin ja analytiikkaan. Kaupan myötä Pinjan palvelutarjonta vahvistuu ja yhtiö avaa uusia työpaikkoja Pohjanmaalle.

– Teollisuuden digitalisaatiolla on kovempi kysyntä kuin koskaan aiemmin. Jubic-yrityskauppa vahvistaa edelleen kykyämme palvella kansainvälisesti toimivien asiakkaidemme toimitusketjun, tuotannon ja jakelun uudistamishankkeissa. Jubicissa yhdistyy asiakkaiden liiketoiminnan syvällinen tuntemus, pilvinatiivi ohjelmistokehitysosaaminen sekä vahva analytiikkaosaaminen, kertoo Pinjan toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen tehdystä yrityskaupasta.

Uusia työpaikkoja

Jubic Oy tarjoaa teollisuuden ohjelmisto- ja analytiikkaratkaisuja hankinnan, suunnittelun, valmistuksen, toimituksen ja laadunvalvonnan tarpeisiin. Jubic Oy:n liikevaihto vuonna 2022 on noin 1,3 M€ ja yhtiön palveluksessa on 16 henkeä Vaasassa. 

– Siirtyminen osaksi Pinjaa tuo uuden vaihteen toimintaamme. Voimme palvella asiakkaita entistä laajemmalla palveluvalikoimalla, tarjota heille uusia ideoita ja tarjota myös osaajillemme kehitysmahdollisuuksia, toteaa Jubicin toimitusjohtaja Matti Rita-Kasari.

– Haemme lisää osaajia erityisesti ohjelmistokehitykseen ja data-analytiikkaan valtakunnallisesti. Pohjanmaan toimintojen vahvistuminen on meille tärkeää, sillä alueella on elinvoimainen teollisuus ja toimialamme koulutusta, jatkaa Veli-Matti Nurminen.

Pinja – kasvua ja kansainvälistymistä teollisuuden uudistamisesta ja digitalisaatiosta

Pinjasta on kasvanut merkittävä toimija teollisuuden uudistajana ja digitaalisen yhteiskunnan rakentajana. Yhtiön ennustettu pro forma -liikevaihto vuodelle 2022 on noin 53 miljoonaa euroa. Pinjalla on yrityskaupan jälkeen töissä noin 550 asiantuntijaa. Pinja on markkina-alueensa johtava SaaS-ohjelmistoratkaisujen tarjoaja muun muassa metsäteollisuudessa, valmistavassa teollisuudessa, kiertotaloudessa, bioenergiatoimialalla ja katsastusliiketoiminnassa.

Lisätietoja yrityskaupasta antavat:


Veli-Matti Nurminen
CEO Pinja Group Oy
veli-matti.nurminen@pinja.com
+358 50 385 9911


Matti Rita-Kasari
Toimitusjohtaja Jubic Oy
matti.rita-kasari@jubic.fi
+358 40 072 3035