Vuonna 2005 perustettu, Oulun kupeessa sijaitsevasta Iistä käsin operoiva V.A.V. Group on kotimainen tiivisteratkaisujen, raaka-aineiden ja asennustekniikan asiantuntija. Yrityksen päämarkkinat ovat kotimaassa, mutta osa tuotannosta menee vientiin. Vakaasti kasvava myynti on tuonut mukanaan tarpeen tuotannon tehostamiselle. Avuksi tehtävään hankittiin Gema by Pinja -tuotannon tiedonkeruu- ja ohjausjärjestelmä.

Ennen järjestelmähankintaa yrityksessä ei ole ollut käytössä koneseurantaa. Tuotantolukujen seuraaminen oli haastavaa ja ajoittain jopa mahdotonta. Toimistusjohtaja Jarkko Peuhkurin mukaan Gema tuo aikaisempaan verrattuna helpotusta arkeen.

Järjestelmähankinnan avulla tavoittelemme erityisesti kahta asiaa: tuotantotehokkuuden lisäämistä sekä raportoinnin selkeytymistä ja yksinkertaistumista.

Geman avulla V.A.V. Groupissa nähdäänkin jatkossa entistä tarkemmin tärkeimmät tunnusluvut, linjojen käyntiajat sekä niiden tehokkuus. Laadukas ja reaaliaikainen tieto toimii päätöksenteon perustana. Faktoihin perustuvalla ennakoinnilla tuotannon tehokkuutta voidaan nostaa parhaillaan kymmeniä prosentteja.

Hyvin perusteltu investointi

Ennen hankintaa V.A.V. Groupissa laskettiin järjestelmän takaisinmaksuaikaa sekä muita investoinnin kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä. Yritykselle oli tärkeää tietää, paljonko tuotantotehokkuuden on lisäännyttävä, jotta investointi on kannattava. Tehokkuuden kasvattamisella tavoitellaan hyötyä koko liiketoiminnalle ja siksi investointien on oltava aina hyvin perusteltuja ja tarkkaan harkittuja.

Pinjan palveluiden puoleen V.A.V. Group päätyi olemassa olevien kokemusten myötä.

Arvioidessamme tulevaa projektia sekä sen tiimoilta tapahtuvaa yhteistyötä, päädyimme valitsemaan luotettavan kotimaisen toimijan. Näin varmistamme hyvän yhteistyön nyt ja tulevaisuudessa.

Myyntiprojektista vastannut Pinjan Sales Manager Juho Arkkola kiittelee sujuvaa yhteistyötä ja suoraviivaista lähestymistapaa. Myyntivaiheessa löydettiin sopivat ratkaisut, joiden ansiosta päästiin jouhevasti aloittamaan järjestelmän toimitus. Myös Peuhkurin mukaan yhteistyö Pinjan kanssa on lähtenyt liikkeelle hyvissä merkeissä. Säännölliset viikkopalaverit ja tiivis yhteydenpito puolin ja toisin helpottavat projektin etenemistä sekä asioista sopimista. Tulevaa Peuhkuri odottaa jo innolla.

– Uskon, että Geman avulla saamme hiottua tuotantokoneistomme vastaamaan entistä tehokkaammin kasvavaan tarpeeseen.

Tutustu myös:

Opas: Mittaroi OEE-tunnuslukua oikein
Gema by Pinja – Tuotannon tiedonkeruu ja ohjausjärjestelmä