Teollisuuden SaaS-palveluihin ja tekoälyyn erikoistunut Pinja laajentaa toimintojaan Ruotsiin ja perustaa sinne maayhtiön. Yhtiö on nimittänyt Ruotsin myyntijohtajaksi Robert Törnqvistin. Pinja tavoittelee kasvua Ruotsista erityisesti puunjalostusteollisuudessa, bioenergiassa, kiertotaloudessa ja valmistavan teollisuuden digitalisaatiossa.

Pinjan mukaan teollisuuden toimitusketjujen ja tuotannon digitalisaatio ovat pohjoismaisten yritysten ja yhteiskunnan näkökulmasta ajankohtaisempaa kuin koskaan aiemmin. Ruotsiin laajentuminen on osa yhtiön pitkän aikavälin strategian toteutusta.

”Voimakkaasti muuttuvassa toimintaympäristössä tuotannon ja toimitusketjun digitaaliseen toimintatapaan ja tekoälyn hyödyntämiseen siirtyvät yritykset rakentavat vahvan aseman markkinoilla. Tekoälypohjaisten ratkaisuidemme avulla saavutettavat useiden kymmenien prosenttien energia- ja materiaalisäästöt teollisuudessa mahdollistavat asiakkaillemme vastuullisemman liiketoiminnan”, kertoo Pinjan toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen.

Robert Törnqvist aloittaa Ruotsin myyntijohtajana

Pinjan Ruotsin maayhtiöön on nimitetty myyntijohtajaksi Robert Törnqvist. Hän siirtyy Pinjan uuteen tehtävään globaalin BI-yrityksen Qlikin palveluksesta.

”Robert tuo asiakkaidemme avuksi paitsi markkinan johtavat tuotteet, myös vahvan kokemuksen ja osaamisen tiedolla johtamisen ratkaisuiden hyödyntämisestä teollisuudessa. Saimme Robertista kovan luokan osaajan, jolla on vahva tausta toimimisesta keskisuurten ja suurten yritysten digitalisaatiohaasteiden ratkaisemisessa”, jatkaa Nurminen.

Pinja — kasvua ja kansainvälistymistä teollisuuden uudistamisesta ja digitalisaatiosta

Pinjasta on kasvanut merkittävä toimija teollisuuden uudistajana ja digitaalisen yhteiskunnan rakentajana, ja sillä on asiakkaita 30 maassa. Yhtiö näkee teollisuuden markkinamuutoksen lisäävän pitkän aikavälin kysyntää, ja se tarjoaa vastuullista liiketoimintaa mahdollistavia tekoälypohjaisia ratkaisuja.

Pinja on markkina-alueensa johtava SaaS-ohjelmistoratkaisujen tarjoaja muun muassa metsäteollisuudessa, valmistavassa teollisuudessa, kiertotaloudessa, bioenergiatoimialalla ja katsastusliiketoiminnassa.

Lisätietoja:

Veli-Matti Nurminen
CEO Pinja Group Oy
veli-matti.nurminen@pinja.com
+358 50 385 9911

Kuva: P Castillo, Eriksbergsphoto