Betoniteam

Pinja aloitti kehitystyön kartoittamalla koko Betoniteamin IT-ympäristön.

Olimme ongelmissa vanhoja peruja olevan tietojärjestelmän kanssa, sillä sen tuntevat henkilöt olivat vaihtuneet. Pinja aloitti työn kartoittamalla koko IT-ympäristömme. Nyt parasta on mielenrauha, kun kaikki tietävät, että on joku jolle soittaa tarpeen tullen.

Jani Ojala, Jyväskylän betoniasema vastaava, Betoniteam Oy

Haaste: Aiemmin IT-ympäristöt olivat samassa verkossa, johon liittyi tietoturvariskejä

Prosessiin on kytketty suuri määrä erilaisia laitteita: palvelin, työasemia, vaakoja, kosteusantureita, betonimyllyn toiminnanohjaus, virtausmittareita sekä erilaisia tulostimia. Jos johonkin näistä tulee vika, seurauksena voi olla tuotantokatkos ja pahimmillaan merkittävät taloudelliset menetykset. Tämä riski haluttiin minimoida.

Aiemmin Betoniteamin toimiston ja tuotannon IT-ympäristöt olivat samassa verkossa, tavallisen työaseman päässä. Tähän liittyy erittäin paljon tietoturva- ja käyttövarmuusriskejä.

– Koko homma lähti oikeastaan siitä, että meillä tuli ongelmaa tulostimen kanssa. Aiempi IT-toimittaja toi meille uuden tulostimen, mutta ei saanutkaan sitä toimimaan. Heräsi ajatus, että koko IT-ympäristö olisi hyvä käydä läpi ja saattaa ajan tasalle, Betoniteam Oy:n Jyväskylän betoniasemasta vastaava Jani Ojala kertoo.

Ratkaisu: “Käyttöönotto meni yllättävänkin nopeasti ja huomaamattomasti”

– Meille kriittisin asia on käyttövarmuus. Sen on oltava sellaisella pohjalla, ettei tuotanto pääse keskeytymään. Olimme ongelmissa vanhoja peruja olevan tietojärjestelmän kanssa, sillä sen tuntevat henkilöt olivat vaihtuneet, eikä meillä ollut riittävää osaamista mahdollisissa vikatilanteissa. Tukea ei ollut saatavilla mistään, Ojala sanoo.

Asiat haluttiin sellaiselle mallille, että paikalle saataisiin nopealla aikataululla osaava henkilö mahdollista vikatilannetta selvittämään.

– Pinja aloitti työn kartoittamalla koko IT-ympäristömme. Sen jälkeen he tekivät suunnitelman kokonaisuuden kehittämisestä, jota sitten lähdettiin toteuttamaan. Käyttöönotto meni yllättävänkin nopeasti ja huomaamattomasti. Luulimme, että täällä paikan päällä tapahtuisi paljon enemmän, mutta suurin osa työstä olikin tehty jo etukäteen Pinjalla. Lopputuloksena saimme uudistuneen IT-ympäristön, johon suurin osa laitteistakin vaihdettiin varmuuden takaamiseksi. Samalla toimiston ja tuotannon verkot eriytettiin toisistaan.

– Nyt parasta on mielenrauha, kun kaikki tietävät, että on joku jolle soittaa tarpeen tullen. Asiat hoituvat ja järjestelmät pyörivät, eikä asiaan tarvitse kiinnittää sen enempää huomiota. Voimme keskittyä betonin tekoon, niin kuin pitääkin, Ojala iloitsee.

Tutustu menestystarinan palveluihin

IT-palvelut

Turvallista ja läpinäkyvää yhteistyötä osaavan IT-kumppanin kanssa.

Ohjelmistokehitys ja kumppanuus

Läpinäkyvää ohjelmistokehityskumppanuutta visiosta toteutukseen.

Asiakkaidemme kokemuksia

Evondos

Suunnittelimme Pinjan kanssa Evondos® -lääkeannostelun palvelujärjestelmän, jossa lääkehoidon virheiden määrä saatiin radikaalisti pienemmäksi.

Jamix

Yhteistyö Pinjan kanssa on tuottanut Jamixille monenlaista lisäarvoa, minkä ansiosta ohjelmistot ovat loppuasiakkaille entistäkin käytettävämpiä – ja myös helpompia myydä…

Invalidiliitto

Pinja osasi ehdottaa Invalidiliitolle erilaisia ratkaisuja, mutta lopulta valinta Microsoft 365:stä tuntui luonnolliselta. Microsoft 365 -järjestelmä on käytettävyydeltään huippuluokkaa ja…

WinLaw

Pinjan ja WinLaw:n yhteistyön tuloksena rakentui työväline oikeudellisten palveluiden kustannustehokkaaseen ja vuorovaikutteiseen toteuttamiseen.

Suomen Uusyrityskeskukset

Suomen Uusyrityskeskukset ry halusi käyttöönsä asiakkuudenhallintaohjelmiston, joka taipuisi joustavasti muuttuviin tarpeisiin.

TietoAkseli Group

Koko konsernin laajuinen viestintäratkaisun uudistus oli luontevaa jatkumoa TietoAkselin ja Pinjan monivuotiselle yhteistyölle

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä