Betoniteam

Pinja aloitti kehitystyön kartoittamalla koko Betoniteamin IT-ympäristön.

Olimme ongelmissa vanhoja peruja olevan tietojärjestelmän kanssa, sillä sen tuntevat henkilöt olivat vaihtuneet. Pinja aloitti työn kartoittamalla koko IT-ympäristömme. Nyt parasta on mielenrauha, kun kaikki tietävät, että on joku jolle soittaa tarpeen tullen.

Jani Ojala, Jyväskylän betoniasema vastaava, Betoniteam Oy

Haaste: Aiemmin IT-ympäristöt olivat samassa verkossa, johon liittyi tietoturvariskejä

Prosessiin on kytketty suuri määrä erilaisia laitteita: palvelin, työasemia, vaakoja, kosteusantureita, betonimyllyn toiminnanohjaus, virtausmittareita sekä erilaisia tulostimia. Jos johonkin näistä tulee vika, seurauksena voi olla tuotantokatkos ja pahimmillaan merkittävät taloudelliset menetykset. Tämä riski haluttiin minimoida.

Aiemmin Betoniteamin toimiston ja tuotannon IT-ympäristöt olivat samassa verkossa, tavallisen työaseman päässä. Tähän liittyy erittäin paljon tietoturva- ja käyttövarmuusriskejä.

– Koko homma lähti oikeastaan siitä, että meillä tuli ongelmaa tulostimen kanssa. Aiempi IT-toimittaja toi meille uuden tulostimen, mutta ei saanutkaan sitä toimimaan. Heräsi ajatus, että koko IT-ympäristö olisi hyvä käydä läpi ja saattaa ajan tasalle, Betoniteam Oy:n Jyväskylän betoniasemasta vastaava Jani Ojala kertoo.

Ratkaisu: “Käyttöönotto meni yllättävänkin nopeasti ja huomaamattomasti”

– Meille kriittisin asia on käyttövarmuus. Sen on oltava sellaisella pohjalla, ettei tuotanto pääse keskeytymään. Olimme ongelmissa vanhoja peruja olevan tietojärjestelmän kanssa, sillä sen tuntevat henkilöt olivat vaihtuneet, eikä meillä ollut riittävää osaamista mahdollisissa vikatilanteissa. Tukea ei ollut saatavilla mistään, Ojala sanoo.

Asiat haluttiin sellaiselle mallille, että paikalle saataisiin nopealla aikataululla osaava henkilö mahdollista vikatilannetta selvittämään.

– Pinja aloitti työn kartoittamalla koko IT-ympäristömme. Sen jälkeen he tekivät suunnitelman kokonaisuuden kehittämisestä, jota sitten lähdettiin toteuttamaan. Käyttöönotto meni yllättävänkin nopeasti ja huomaamattomasti. Luulimme, että täällä paikan päällä tapahtuisi paljon enemmän, mutta suurin osa työstä olikin tehty jo etukäteen Pinjalla. Lopputuloksena saimme uudistuneen IT-ympäristön, johon suurin osa laitteistakin vaihdettiin varmuuden takaamiseksi. Samalla toimiston ja tuotannon verkot eriytettiin toisistaan.

– Nyt parasta on mielenrauha, kun kaikki tietävät, että on joku jolle soittaa tarpeen tullen. Asiat hoituvat ja järjestelmät pyörivät, eikä asiaan tarvitse kiinnittää sen enempää huomiota. Voimme keskittyä betonin tekoon, niin kuin pitääkin, Ojala iloitsee.

Tutustu menestystarinan palveluihin

Tuotannon IT-ympäristön ylläpito

Emme ota vain ylläpitovastuita haltuun, ymmärrämme tuotantosi kriittisyyden ja varmistamme sen jatkuvuuden

IT-palvelut

Turvallista ja läpinäkyvää yhteistyötä osaavan IT-kumppanin kanssa.

Asiakkaidemme kokemuksia

Kalmar

Pinjalle ulkoistettu IT-ylläpito tukee Kalmarin tuotekehitysyksikössä verkkoympäristön vakautta ja ehkäisee häiriötilanteita.

EasyOpp

Toiminnanohjauspalveluita tarjoava EasyOpp jatkaa voimakasta kasvuaan hyödyntäen Pinjan monipuolista ohjelmistokehityskumppanuutta

Jydacom

Jydacom Oy on rakennusliikkeiden järjestelmätarpeisiin erikoistunut ohjelmistotalo. Jydacomin menestyksen salaisuutena ovat ohjelmiston toimialakohtaisuus ja kokonaisvaltaisuus – ratkaisu kattaa kaikki rakennusliikkeen…

DigiFinland

DigiFinland Oy edistää Suomessa sote- ja pelastusalan digikehittämistä sekä julkisen hallinnon ICT-yhteensopivuutta. Yhteistyössä Pinjan kanssa DigiFinland muun muassa kehittää digitaalisia…

Kuntien Tiera

Yhteistyön keskeisin tavoite oli PSOP-järjestelmän kokonaisuudistus. Kumppanuus Pinjan kanssa on tuonut toimintaan toivottua ketteryyttä ja läpinäkyvyyttä.

Evondos

Suunnittelimme Pinjan kanssa Evondos® -lääkeannostelun palvelujärjestelmän, jossa lääkehoidon virheiden määrä saatiin radikaalisti pienemmäksi.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä