Snellman

Pinjan ja Snellmanin yhteistyö alkoi jo vuonna 2013, jolloin aloitettiin tuotannonsuunnittelusta – paljonko mitäkin tuotetta minäkin päivänä valmistetaan – ja lihataseesta eli eläinten ja eri ruhonosien tuotannon tasapainottamisesta.

Parantunut suunnittelu on auttanut optimoimaan varastotasoja ja säilyvyyttä, mikä tarkoittaa selkeitä kustannussäästöjä

John Aspnäs, tietohallintojohtaja, Snellman

Hyödyt ja säästöt

yli 20% vähentynyt pakkasvarasto

yli 25 % vähentynyt hävikki

Haaste: Staattisella ja jäykällä tuotannonsuunnittelulla oli vaikea vastata liiketoiminnan haasteisiin

Lihantuotanto on monimutkainen ja herkkä prosessi: on hallittava mitä eläimiä milloinkin tuodaan ja kuinka paljon, missä järjestyksessä eläin leikataan jne. Tuotannon tulisi myös vastata joustavasti kysynnän muutoksiin – lihaa ei voi tuottaa suuria määriä varastoon.

ERP:n työvälineisiin ja Excel-taulukoihin perustuvalla, staattisella ja jäykällä tuotannonsuunnittelulla oli vaikea vastata liiketoiminnan haasteisiin.

Ratkaisu: Pinjan PES-järjestelmä tuotannon hienosuunnittelun optimointiin

Snellman-konserni käynnisti vuonna 2017 kaikkien tehtaiden valmistuksenohjauksen uudistushankkeen. Tuotannon hienosuunnitteluun valittiin Pinjan iPES-järjestelmä, jonka käyttöönotto ja integroiminen tuotantojärjestelmä (MES) Wonderwareen tullaan tekemään vaiheittain. Hienosuunnittelu mahdollistaa tuotannon suunnittelemisen ja optimoinnin osastoittain aina minuuttitasolle asti.

Toinen merkittävä panostusalue on Sales & Operations Planning -prosessi, jossa Snellman-konserni tulee ottamaan käyttöön uusia toiminnallisuuksia vuonna 2017. Myyntiennusteet ohjaavat tuotannonsuunnittelua. Ennusteet voivat muuttua lyhyelläkin aikavälillä, ja siksi tuotannon tulee pystyä reagoimaan nopeasti muuttuneisiin tilanteisiin.

Pinjan ja Snellmanin yhteistyö alkoi jo vuonna 2013, jolloin aloitettiin tuotannonsuunnittelusta – paljonko mitäkin tuotetta minäkin päivänä valmistetaan – ja lihataseesta eli eläinten ja eri ruhonosien tuotannon tasapainottamisesta.

Nopeasti tuotannonsuunnittelun käyttöönoton jälkeen kehitettiin ostobalanssia. Lihatuotteet vaativat luonnollisesti monenlaisia raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja; kun tuotannonsuunnittelu on hallittua, on helpompi ostaa oikea määrä oikeita materiaaleja oikeaan aikaan.

“Parantunut suunnittelu on auttanut optimoimaan varastotasoja ja säilyvyyttä, mikä tarkoittaa selkeitä kustannussäästöjä”, kertoo John Aspnäs, tietohallintojohtaja, Snellman-konsernista.

Selkeitä aika- ja kustannussäästöjä

Suunnittelun vaatima työaika on selvästi vähentynyt: nyt suunnittelijat voivat tulla normaalisti seitsemäksi työhön aiemman aamuviiden asemesta. Suunnitteluhorisontti on myös olennaisesti pidentynyt: ennen järjestelmän käyttöönottoa tuotantoa voitiin suunnitella päiväksi eteenpäin, nyt koko viikoksi. Juhlapyhien kysynnän piikit voidaan nyt myös ennakoida ja hallita paremmin.

Parantunut suunnittelu on auttanut optimoimaan varastotasoja ja säilyvyyttä, mikä tarkoittaa selkeitä kustannussäästöjä. Pakkasvarastoa on voitu vähentää yli 20% ja päiväyksistä johtuva hävikki on vähentynyt 25%. Vastaavasti prosessin alkupäässä raaka-ainetarpeita on voitu optimoida tarkemmin, kertoo konsernin tietohallintojohtaja John Aspnäs.

Muutosten hallinta ja ylipäätään kommunikaatio myynnin, suunnittelun ja tuotannon välillä on nopeutunut ja parantunut. PES:iä onkin tarkoitus laajentaa koko konsernin työvälineeksi MES:in rinnalla.

1951 Perustettu

Yli 800 Työntekijää

Yli 2200 Sian- ja naudanlihan tuottajaa

Tutustu menestystarinan palveluihin

iPES by Pinja

Optimaalinen tuotantosuunnitelma pohjautuu tietoon toimitusketjun tilasta, kapasiteetista sekä materiaaleista.

Asiakkaidemme kokemuksia

Betset

Lean-kehityshanke auttoi Betsetiä tehostamaan tuotantoa sekä pienentämään reklamaatiokustannuksia yli 50%.

Fresh Servant

Vähittäiskauppojen ja ammattikeittiöiden luottotoimittaja Fresh Servant on erikoistunut laadukkaaseen tuoreruokaan ja hyvinvointia tukevaan tuotetarjoomaan. Pinjan kanssa toteutetulla tietovarasto- ja raportointiratkaisulla…

Trendi Kaihdin

Monipuolisia kaihdin-, verho- ja kalusteratkaisuja tarjoava Trendi Kaihdin on kotimainen yritys, joka toimittaa tuotteiden oheen myös kattavat asennuspalvelut. Hyvän kasvuvauhtinsa…

Fresh Servant

Kuluttajapakattujen salaattien markkinajohtaja, kotimainen Fresh Servant hyödyntää kasvavassa liiketoiminnassaan yhä enemmän koneoppimisen avulla tuotettuja myyntiennusteita sekä tehokasta sovelluskehitystä. Pinjan kanssa…

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä