Elonen

Merkittävä leipomoalan perheyritys Elonen Oy otti käyttöönsä Novi by Pinja -järjestelmän parantaakseen ennakkohuoltojen suunnittelua ja dokumentoidakseen huoltotöitä tehokkaammin.

Rivakka käyttöönotto

Novi-kunnossapitojärjestelmän käyttöönotto tapahtui rivakasti ja ennalta sovitussa aikataulussa.

Asiantuntevaa personointia

Järjestelmän personointi omaan käyttötarpeeseen onnistui mutkattomasti asiantuntijoiden ohjauksessa.

Tunnusluvut selville

Raporttien avulla seurataan työskentelyn ja tehokkuuden kannalta olennaisia tunnuslukuja.

Novin käyttöönotto on ollut todella helppoa. Kaikki kunnossapidon henkilöt oppivat käyttämään ohjelmaa ensimmäisen opastuksen jälkeen. On ollut todella helppoa ja loogista tehdä kaikki laitehierarkiat ja ennakkohuollot.

Hannu Tiiri, Elosen kunnossapitopäällikkö

Haaste: Parantaa ennakkohuoltojen suunnittelua

Elosen leipomo aloitti toimintansa vuonna 1966 Mäntässä nuoren pariskunnan Marja-Liisa ja Raimo Elosen toimesta. Vuonna 1968 Eloset muuttivat Jämsään kokeilemaan huoltoaseman pitoa. Sivussa syntyi kuitenkin leipomo, jonka tilat ovat kasvaneet vuosien saatossa muutamasta neliöstä aina nykyisen pääleipomon 10 000 neliön tuotantotilaan.

Tänä päivänä Elonen Oy Leipomo on merkittävä leipomoalan perheyritys, kondiittorituotteiden valmistaja sekä kumppani leipomotuotteiden sopimusvalmistukseen. Leipomon asiakkaita ovat lukuisat kaupanketjut, SK-asiakkaat, kunnat, laitokset, kahvilat sekä leipomon omat konditoriamyymälät ja kahvila-ravintolat.

– Elosella kotimaisuus on ykkösjuttu, kaikki käyttämämme jauhoraaka-aine on 100% kotimaista. Uskomme kotimaiseen yhteistyöhön ja yrittäjyyteen”, kertoo Elosen toimitusjohtaja Jari Elonen.

Ratkaisu: Novi käyttöön helposti ja nopeasti

Järjestelmän käyttöönotto tapahtui varsin rivakasti. Jo ensimmäisen Novi-määrittelypäivän jälkeen ohjelmistoa päästiin käyttämään. Laitehierarkia linjoittain rakennettiin suoraan Noviin ja kirjausten tekeminen aloitettiin saman tien.

– Rakensimme alusta alkaen itse laitehierarkian ja ennakkohuollot Noviin. Ammattilaisten apua hyödyntäen Novista saatiin omannäköinen. Järjestelmää käytetään mm. tabletilla ja käytettävyys on hyvä ja nykypäivän mukainen, kertoo logistiikkapäällikkö Rami Virolainen Eloselta.

– Novin käyttöönotto on ollut todella helppoa. Kaikki kunnossapidon henkilöt oppivat käyttämään ohjelmaa ensimmäisen opastuksen jälkeen. On ollut todella helppoa ja loogista tehdä kaikki laitehierarkiat ja ennakkohuollot. Voin kyllä suositella kaikille jotka harkitsevat kunnossapitojärjestelmän ostoa, kertoo Hannu Tiiri.

Novi muistaa ja muistuttaa

– Järjestelmän käytöstä on ollut konkreettista hyötyä heti alusta asti. Enää ei tarvitse muistella, että mitäs silloin kerran siihen koneeseen tehtiin, kun kaikki löytyy helposti Novista hakemalla. Lisäksi tulevat ja tehdyt huollot näkee järjestelmästä helposti, iloitsee Tiiri.

Novin raporttien kautta voidaan seurata esimerkiksi eniten kunnossapidon työaikaa vieneitä laitekorjauksia tai vaikkapa laitteen seisonta-aikaa. Lähitulevaisuudessa aktivoidaan käyttöön tuotannon työpyynnöt kunnossapidolle. Tiirin tavoitteena on saada jokainen leipomon kone järjestelmään ja kaikista linjoista ennakkohuoltosuunnitelmat pyörimään.

– Ja tämän jälkeen päästään suunnittelemaan varastonhallinnan ja varaosien käsittelemistä Novin avulla, Tiiri summaa tulevaisuuden suunnitelmia.

Tutustu menestystarinan palveluihin

Novi by Pinja

Ennakoivan kunnossapidon perustana toimii älykäs kunnossapitojärjestelmä, jota koko organisaatio käyttää mielellään.

Asiakkaidemme kokemuksia

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos

Novi by Pinja kunnossapitojärjestelmä on tuonut Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselle tehokkuutta, läpinäkyvyyttä sekä tukea omaisuuden elinkaaren hallintaan.

Oulun Energia

Oulun Energian tavoitteena on siirtyä hiilineutraaliin energiatuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Pinjan järjestelmät toimivat apuna muutoksessa.

Veolia

Veolia on yksi maailman johtavista ympäristöyhtiöistä auttaen yrityksiä ja julkishallintoa hyödyntämään resurssejaan mahdollisimman tehokkaasti. Porvoon Kilpilahdessa toimivan voimalaitoksen kunnossapitoa ohjataan…

Valmet – kunnossapidon USA:n ja maailman tilannekuva globaalisti

Valmet North American Roll Servicen 7 eri yksikköä ottivat Novi by Pinja -kunnossapitojärjestelmän käyttöön. Novi ylitti kaikki odotukset.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä