Anora

Anoran tuotannon johtaminen sai uutta tehoa Renewal-hankkeessa käyttöön otetun Machine Track by Pinja järjestelmän avulla

Lue menestystarina tästä

Se on suureksi avuksi kokonaisuuden seuraamisessa, että on yksi järjestelmä, johon kaikki tiedot tulevat. Tämä ei ole vain mittaamisen ja hallinnan työkalu, vaan kehittämistä ja johtamista varten.

Sara Palonen, Anoran työnjohtaja

Hyödyt ja säästöt

2016 asti käytössä

5 pullottamolinjaa järjestelmässä

2 hanapakkauslinjaa järjestelmässä

Haaste: Tehostaa tuotannon johtamista

Kun tuotannon läpi virtaa vuosittain runsaat 60 miljoonaa litraa alkoholijuomaa, 800 eri nimikkeellä, on tehdasyksikön oltava huippuunsa trimmattu. Vuodesta 1888 toiminut Anoran Rajamäen alkoholijuomatehdas toimittaa juotavaa ympäri maailmaa. Linjastoilta pakataan matkaan sellaisten huippubrändien tuotteita, kuten Koskenkorva Vodka. Pullottamisen ohella Rajamäen tehtaalla tehdään juomasekoituksia, kuten Jaloviinaa ja erilaisia likööreitä.

Ratkaisu: Machine Track by Pinjalla uutta tehoa

Anoran Rajamäen alkoholitehdas aloitti vuonna 2016 merkittävän tietojärjestelmäuudistuksen osana Renewal -hanketta. Pinjan toimittama MES-järjestelmä Machine Track ja päivittäisjohtamisen työkalu Shop Floor Manager olivat Renewal-hankkeessa tärkeässä roolissa, kun tehtaan viisi pullottamolinjaa ja kaksi hanapakkauslinjaa tuotiin modernin tuotannon johtamisen piiriin.

Projektin päätavoite oli parantaa tuotannon mittaamista ja raportointia sekä kehittää tämän pohjalta tuotantolaitoksen johtamista. Lisäksi huomiota kiinnitettiin erityisesti laadunhallintaan ja sen kehittämiseen.

Anora pähkinänkuoressa

130+ Vuotta alalla

60 milj.+ Litraa alkoholijuomaa tuotannossa vuosittain

n. 30 Maahan vientiä

n. 800 Työntekijää (2021)

478,2 milj. € Liikevaihto (2021)

Tutustu menestystarinan palveluihin

Gema by Pinja

Tuotannon tiedonkeruu- ja ohjausjärjestelmä. Tuottavuuden parantaminen alkaa tiedon keräämisellä koneilta ja ihmisiltä.

Asiakkaidemme kokemuksia

Peikko

Pinjan tuotannon tiedonkeruu- ja ohjausjärjestelmä tukee päätöksentekoa ja investointeja Peikko Groupin kansainvälisessä tehdasympäristössä.

Vahterus

Suomalainen Vahterus on hitsatun levylämmönsiirrinteknologian kehittäjä ja markkinajohtaja maailmassa. Kompleksista tuotantoa kehitetään Pinjan tuotannon tiedonkeruu- ja ohjausjärjestelmä Gema by Pinjan…

Olvi

Pinjan yhteistyö Olvin kanssa nosti panimoyhtiön raportoinnin uudelle tasolle Machine Track by Pinjan avulla.

Fazer Makeiset

Lappeenrannan Fazer Makeiset makeistehdas päivitti kunnossapitojärjestelmänsä Novi by Pinjaan – nyt asentajat voivat hoitaa työnsä vain yhden järjestelmän avulla.

Prysmian Group

Pinjan Machine Track by Pinja tuotannonvalvontajärjestelmän avulla luotettava OEE tunnusluku tukemaan Prysmian Groupin korjausinvestointeja.

Panda

Yhteistyö Pinjan kanssa on mahdollistanut Pandan tehtaan kunnossapidon hallinnoinnin ilman ulkoistamista.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä