Atria

Akseli, Atrian tiedolla johtamisen portaali, on pinjalaisten ja atrialaisten pitkän yhteistyön tulos

Yhteistyöstä lyhyesti

Tiedolla johtamisen yhteistyö alkoi jo vuonna 2008

Lähtötilanne yli kymmenen vuotta sitten oli, että exceleillä olisi voinut peittää Nurmon mäen, eikä kukaan ihan varmasti tiennyt, mikä exceleistä oli ajantasaisin.

Yhteistyöllä ajantasaista tietoa

Yhteistyön hedelmänä on syntynyt tietovarasto, jonne totuudenmukaista ja ajantasaista tietoa kerätään kymmenistä lähdejärjestelmistä.

Järjestelmä laajassa käytössä

Tietovarasto- ja raportointiratkaisu on päivittäisessä käytössä koko Atrian laajuisesti Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa sekä Group-tasolla ja sitä laajennetaan edelleen pala palalta.

Pinjalaisten kanssa tuntuu, että ollaan projekteissa saman pöydän ympärillä, eikä vastakkaisilla puolilla ja hommissa on vahva yhdessä tekemisen meininki.

Harri Tuominen, BI Architect, Atria

Atrian tiedolla johtamisen portaali

Atrian tiedolla johtamisen portaali, Akseli, on otettu käyttöön jo vuonna 2008. Lähtötilanne oli, että exceleillä olisi voinut peittää Nurmon mäen, eikä kukaan ihan varmasti tiennyt, mikä exceleistä oli ajantasaisin.

Tiedolla johtamisen portaalia lähdettiin rakentamaan Atrian Akseli-tiimin ja Pinjan Juha Salosen tiimin hyvällä yhteistyöllä. Vuosien varrella on tullut uusia tarpeita ja Akselin ympärille rakennetaan osa-alueita sitä mukaa.

Akseli laajentunut valtavasti vuosien varrella ja matka jatkuu

Akselia käyttää tällä hetkellä johdon lisäksi yli 800 atrialaista kansainvälisesti päivittäisessä työssään. Akselin ansiosta esimerkiksi alkutuotannossa, tuotannossa, toimitusten- ja sopimusten hallinnassa, taloudessa, sisäisessä laskennassa, myynnissä ja markkinoinnissa sekä HR:ssä työskentelevät saavat keneltäkään kysymättä tietoa, joka on totuudenmukaista ja ajantasaista. Akseli säästää siis paljon aikaa ja vaivaa.

Juhan tiimi on rakentanut yhdessä Atrian Akseli-tiimin kanssa BI-tietovarastoinnin, jonne tietoja kerätään kymmenistä lähtöjärjestelmistä. Toteutuksessa on tällä hetkellä käytetty SQL Server –perheen uusimpia välineitä ja ympäristö sisältää lukuisia palvelimia, joissa tietokannat, kuutiot, raportit sekä ETL:t pyörivät. Power BI:llä ratkaisusta on tehty visuaalinen niin, että sitä on mukava käyttää. Eikä kukaan yksittäinen käyttäjä edes arvaa, miten paljon asioita taustalla pyörii ja mistä kaikesta tietoa kerätään. Eikä hänen sitä tarvitsekaan tietää, koska Akseli huolehtii kaikesta.

Atria pähkinänkuoressa

1994 perustettu

Noin 1,5 miljardia euroa liikevaihto (2021)

3 711 hlö henkilöstö keskimäärin

4 maassa

Tutustu menestystarinan palveluihin

Business Intelligence

Hyödynnä hiottu toimintamallimme Power BI -raportoinnin kehittämisessä älykkäämmäksi.

Asiakkaidemme kokemuksia

Fresh Servant

Vähittäiskauppojen ja ammattikeittiöiden luottotoimittaja Fresh Servant on erikoistunut laadukkaaseen tuoreruokaan ja hyvinvointia tukevaan tuotetarjoomaan. Pinjan kanssa toteutetulla tietovarasto- ja raportointiratkaisulla…

Fresh Servant

Kuluttajapakattujen salaattien markkinajohtaja, kotimainen Fresh Servant hyödyntää kasvavassa liiketoiminnassaan yhä enemmän koneoppimisen avulla tuotettuja myyntiennusteita sekä tehokasta sovelluskehitystä. Pinjan kanssa…

Jyte

Jyten selainkäyttöinen avosairaanhoidon laadun seurantajärjestelmä eli Laatupankki syntyi yhteistyössä Pinjan kanssa.

Unico

Unico halusi uudistaa raportointiaan ja päätyi Pinjan toimittamaan Microsoft Power BI -ratkaisuun.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä