Adven

Sähköinen järjestelmä tallentaa luotettavasti kunnossapidon toimenpiteet sekä tallentaa laitteisiin liittyviä dokumentteja.

Projektista lyhyesti

Järjestelmä käyttöön

Kunnossapitojärjestelmä ja käyttöpäiväkirja otettiin käyttöön pilottivoimalassa 2012. Sen jälkeen uusia laitoksia on lisätty järjestelmään jatkuvasti.

Tavoitteet

Tahtotilana oli lisätä kunnossapitoon suunnitelmallisuutta ja kasvattaa ennustettavuutta sekä yhdenmukaistaa toimintatapoja.

Nykytila

Nykyään järjestelmät toimivat operatiivisen johtamisen keskeisinä työkaluina.

Viranomaismääräykset ovat tiukentuneet. Nykyään kaikilla yli viiden megawatin voimaloilla tulee olla kunnossapitojärjestelmä. Käyttöpäiväkirja vaaditaan taas kaikilta laitoksilta.

Leo Veske, tuotantoinsinööri, Adven

Haaste: Yli sadan laitoksen kunnossapitokäytännöt kaipasivat lisää suunnitelmallisuutta

Yritys halusi yhtenäistää laitostensa kunnossapitokäytäntöjä ja toiminnan suunnitelmallisuutta. Työkaluiksi valikoituivat Maint by Pinja – kunnossapitojärjestelmä ja käyttöpäiväkirja.

Advenin tuotantoinsinööri Leo Vesken mukaan käyttöpäiväkirja toimii laitoksen lokina. Siihen merkitään kaikki laitoskäynnit ja pienimmätkin huoltotoimenpiteet. Kunnossapitojärjestelmään puolestaan kirjataan suuremmat huollot ja korjaukset.

Työkalut otettiin käyttöön viidessä pilottivoimalassa vuonna 2012. Pilottivaiheen jälkeen uusia laitoksia on lisätty järjestelmään jatkuvasti.

Ratkaisu: Sähköinen järjestelmä tallentaa luotettavasti kunnossapidon toimenpiteet sekä tallentaa laitteisiin liittyviä dokumentteja

Advenin lämpölaitoskäyttäjät Pekka Krum ja Tero Saarela pitävät käyttöpäiväkirjaa näppäränä ja helppokäyttöisenä työkaluna. Miehet käyttävät sitä päivittäin.

– Käymme päivittäin useilla laitoksilla ja kirjaamme käynnit sekä tehdyt huoltotoimenpiteet päiväkirjaan. Huoltomerkinnän yhteyteen voidaan liittää esimerkiksi tavarantoimittajalta tullut kuvaus huollossa käytetyistä osista pdf-tiedostona, Saarela sanoo.

Myös käyttöpäälliköiden työ on helpottunut, kun he voivat seurata tarkasti töiden edistymistä ja saavat tarvitsemansa raportit nopeasti ja reaaliaikaisina.

– Tarvitsimme toimintamme suunnitelmallisuuden parantamiseksi ja laitostemme toiminnan yhdenmukaistamiseksi sähköisen järjestelmän, johon voimme tallentaa luotettavasti käytön ja kunnossapidon toimenpiteet sekä tallentaa laitteisiin liittyviä dokumentteja. Kirjaamiseen liittyvät toimenpiteet piti pystyä suhteuttamaan laitoksen kokoon. Pinja vastasi toiveisiimme ja toimitti tarpeidemme mukaisen kunnossapitojärjestelmän. Käyttöpäiväkirja otettiin yhtiössä käyttöön ilman erillistä koulutusta. Yhteistyömme on ollut hedelmällistä. Nyt kunnossapitojärjestelmä ja käyttöpäiväkirja ovat operatiivisen johtamisemme keskeisiä työkaluja.

Adven pähkinänkuoressa

n. 40 Vuotta alalla

300+ Laitosta toiminnassa

5 Maassa

420+ Työntekijää

117,3 milj. Liikevaihto (2020)

Tutustu menestystarinan palveluihin

Novi by Pinja

Ennakoivan kunnossapidon perustana toimii älykäs kunnossapitojärjestelmä, jota koko organisaatio käyttää mielellään.

Asiakkaidemme kokemuksia

Oulun Energia

Oulun Energian tavoitteena on siirtyä hiilineutraaliin energiatuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Apuna muutoksessa toimivat Pinjan järjestelmät.

Veolia

Veolia on yksi maailman johtavista ympäristöyhtiöistä auttaen yrityksiä ja julkishallintoa hyödyntämään resurssejaan mahdollisimman tehokkaasti. Porvoon Kilpilahdessa toimivan voimalaitoksen kunnossapitoa ohjataan…

Vahterus

Suomalainen Vahterus on hitsatun levylämmönsiirrinteknologian kehittäjä ja markkinajohtaja maailmassa. Kompleksista tuotantoa kehitetään Pinjan tuotannon tiedonkeruu- ja ohjausjärjestelmä Gema by Pinjan…

Valmet North American Roll Service

Valmet North American Roll Servicen 7 eri yksikköä ottivat Novi by Pinja -kunnossapitojärjestelmän käyttöön. Novi ylitti kaikki odotukset.

Olvi

Pinjan yhteistyö Olvin kanssa nosti panimoyhtiön raportoinnin uudelle tasolle Machine Track by Pinjan avulla.

Fazer Makeiset

Lappeenrannan Fazer Makeiset makeistehdas päivitti kunnossapitojärjestelmänsä Novi by Pinjaan – nyt asentajat voivat hoitaa työnsä vain yhden järjestelmän avulla.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä