HK Instruments

Päivittäinen datan analysointi vei paljon HK Instrumentsin työntekijöiden työaikaa. Pinja ehdotti tilanteen ratkaisuksi Microsoftin Power BI -ohjelmaa.

Projektista lyhyesti

Ongelmat

HK Instruments kärsi hitaasta datan analysoinnista, sekä varaston hälytysrajojen puuttumisesta.

Ratkaisu

Pinja ehdotti datan analysoinnin automatisointiin Microsoft Power BI -ohjelmaa.

Nykytilanne

Power BI on päivittäisessä käytössä nopean ja helpon käyttöönoton jälkeen.

Työpajoissa olemme saaneet Pinjalta ohjeita raporttien luomiseen ja ongelmatilanteet ovat ratkenneet mutkattomasti.

Jukka Kalliomäki, myynti- ja markkinointijohtaja, HK Instruments Oy

Haaste: HK Instruments kaipasi työkalua myyntitilastojen ja yleisesti myynnin analysointiin sekä hallintaan

– Meidän ydinongelmamme oli se, että datan analysointi myynnissä oli hidasta. Jokaisella myyjällä oli iso työ ensin ottaa data järjestelmästä ulos ja alkaa sitten analysoimaan sitä erinäköisillä laskukaavoilla, Kalliomäki sanoo.

– Toinen ongelma oli varaston hallinnassa. Emme saaneet mitään hälytysrajoja, joista tietäisimme, milloin meidän pitää tilata lisää osia, hän jatkaa.

Ratkaisu: Pinja tarjosi HK Instrumentsille toimivan ja kustannustehokkaan ratkaisun datan analysoinnin automatisointiin

HK Instrumentsin ja Pinjan yhteistyö alkoi, kun HK Instruments kaipasi työkalua myyntitilastojen ja yleisesti myynnin analysointiin sekä hallintaan. Päivittäinen datan analysointi vei aika paljon työaikaa. Pinja ehdotti tilanteen ratkaisuksi Microsoftin Power BI -ohjelmaa, jonka avulla kaikki datan analysointi tapahtuisi automaattisesti.

– Työpajoissa olemme saaneet Pinjalta ohjeita raporttien luomiseen ja ongelmatilanteet ovat ratkenneet mutkattomasti”, Kalliomäki kertoo.

Microsoft Power BI -ohjelman avulla on niin myynti, johtaminen kuin varaston hallinta nyt aiempaa helpompaa.

Käytettävyys on loistava

Tällä hetkellä Power BI -ohjelma on merkittävä osa HK Instrumentsin arkea. Se on päivittäisessä käytössä jokaisella myyjällä sekä esimerkiksi toimitusjohtajalla ja tietyillä hallituksen jäsenillä. Uuden ohjelman käyttöönotto oli helppoa.

– Käytettävyys on loistava. Minulla ohjelma on koko ajan auki. Siihen tulevat ne näytöt, mitkä minä valitsen ja haluan. Data on aina päivitettyä, Kalliomäki avaa.

– Kun pidin itse myyntitiimillemme koulutuksen, niin koulutus saattoi kestää noin viisi minuuttia. Sen jälkeen jokainen osasi käyttää sitä.

Helpompaa hahmottamista

Myyntitilastojen ja yleisen myynnin seurannan lisäksi myös johtamistyö on helpottunut huomattavasti. Erilaisten kokonaisuuksien hahmottaminen on nyt aiempaa helpompaa. Aiemmin analysointiin kulunut aika vapautuu muuhun työhön. Erityisen tyytyväisiä HK Instruments ja Kalliomäki ovat Pinjan asiakaspalveluun.

– Olemme hyvin tyytyväisiä siihen Pinjan tietotaitoon ja ammattimaisuuteen siinä, miten he kartoittivat tarpeemme ja osasivat tarjota siihen juuri oikeaa työkalua.

– Voisin antaa täydet pisteet kaikesta – teknisestä puolesta, asiakaspalvelusta sekä meidän liiketoimintamallimme ymmärtämisestä. Meidän kokemuksemme Pinjasta on erittäin hyvä ja suosittelisin heitä ehdottomasti myös muille yrityksille, Kalliomäki toteaa.

HK Instruments pähkinänkuoressa

30+ Vuotta alalla

10+ Tuotekategoriaa

48 Työntekijää

875 000 Tilikauden tulos

7,92 milj. Liikevaihto (2020)

Tutustu menestystarinan palveluihin

Business Intelligence

Hyödynnä hiottu toimintamallimme Power BI -raportoinnin kehittämisessä älykkäämmäksi.

Asiakkaidemme kokemuksia

Jydacom

Jydacom Oy on rakennusliikkeiden järjestelmätarpeisiin erikoistunut ohjelmistotalo. Jydacomin menestyksen salaisuutena ovat ohjelmiston toimialakohtaisuus ja kokonaisvaltaisuus – ratkaisu kattaa kaikki rakennusliikkeen…

Jyväskylän yliopisto

Pinjan Jyväskylän yliopistolle pystyttämän raportointiportaalin myötä käsin tehtävä työ vähenee, seurannasta tulee reaaliaikaista ja ymmärrys eri asioiden syy-seuraussuhteista paranee.

HUS

Kehitystyön päätavoitteena on ollut muodostaa selkeämpi ja kattavampi kokonaiskuva HUSin ja sen eri yksikköjen toiminnasta.

Betset

Betsetin omaan toiminnanohjausjärjestelmään integrointiin Power BI -raportointiratkaisu Pinjan toimintamallilla.

HUS

Raporteilla visuaalisesti esitettävät tiedot vaikuttavat nyt organisaation sisällä päätöksentekoon monella eri tasolla.

Niiralan Kulma

Niiralan Kulman toiminta-alueen kasvaessa Pinjan BI-palvelut tarjosivat kehitystä toimintaan ja sisäisiin prosesseihin tavoitteiden saavuttamiseksi.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä