Helsingin Seudun Ympäristöpalvelut (HSY)

Novi auttoi siirtymään korjaavasta kunnossapidosta ennakoivaan kunnossapitoon. Käyttöönotto porrastettiin.

Projektista lyhyesti

Muuttuneisiin tarpeisiin

Kunnossapidon muuttuneita tarpeita palvelemaan valittiin Novi by Pinja – kunnossapitojärjestelmä.

Portaittainen käyttöönotto

Järjestelmän on otettu käyttöön portaittain organisaation eri osissa.

Ennakointia

Siirtyminen ennakoivaan kunnossapitoon on auttanut välttymään laiterikoilta ja muilta ikäviltä yllätyksiltä.

Aloimme tehdä perusteellista selvitystä siitä, millaisilla menetelmillä muualla asiaa hoidettiin ja millaiset ovat omat tarpeemme.

Jukka Salmela, projektipäällikkö, HSY

Haaste: Monipuolistunut jätteenkäsittely asettaa haasteita kunnossapidolle

Kunnossapidon keskitetyn ohjauksen tarve havaittiin joitain vuosia sitten. Silloin alettiin hakea sopivaa ohjelmistoa, joka pitää nykyajan vaatimusten mukaisesti huolto- ja korjaustoiminnan koordinoituna.

– Aloimme tehdä perusteellista selvitystä siitä, millaisilla menetelmillä muualla asiaa hoidettiin ja millaiset ovat omat tarpeemme. Asiaa hankaloitti se, ettei jätteenkäsittelyn alalta löytynyt ainoatakaan verrattavissa olevaa referenssiä, kertoo projektipäällikkö Jukka Salmela HSY:stä.

Eräs referenssikohteista, johon HSY:n edustajat tutustuivat, oli Merenkulkulaitos. Myös sen toimipisteet ovat hajallaan meri- ja rannikkoalueella, joten toiminnassa oli samoja piirteitä. Lisäksi he olivat hankkineet muutama vuosi sitten vastaavan kunnossapitojärjestelmän, ja heillä oli siitä myönteiset kokemukset.

Ratkaisu: Novi auttoi siirtymään korjaavasta kunnossapidosta ennakoivaan kunnossapitoon

Käyttöönotto porrastettiin, ja kuudesta toimintaryhmästä sen otti ensimmäiseksi käyttöönsä vesihuolto. Aluepalveluiden osalta järjestelmään on saatu kirjattua aluekeräysverkosto, ongelmajätepuoli, talotekniikka ja laitteet keräyskalustoineen.

– Siellä on myös keräyspisteiden kuvat ja laitteiden huolto-ohjeet, jolloin huollon tai korjauksen tullessa ajankohtaiseksi liikkeelle lähdetään oikeat varaosat ja työkalut matkassa, mainitsee vastaava työnjohtaja Jyri Haikonen.

Aluepalvelut käyttää korjaustoimissa pääurakoitsijana tiettyä konepajaa; myös tällä on suora pääsy järjestelmään. Urakoitsija voi ottaa työtilaukset vastaan web-pohjaisella lomakkeella, ja järjestelmässä voi helposti todeta, mitä töit urakoitsija on tehnyt. Menetelmä ehkäisee, ettei samoja töitä tilata kahteen kertaan.

– Osa laitteista on jo ikääntynyt ja toisaalta kokonaisuus on kasvanut ja monipuolistunut. Se on asettanut lisääntyneitä paineita huoltotoiminnalle. Paha laiterikko voisi johtaa esimerkiksi jätevesipäästöön, jollaisilta olemme toistaiseksi välttyneet. Ennakoiva kunnossapito suojaa juuri tämän tapaisilta ikäviltä yllätyksiltä, Salmela sanoo.

HSY pähkinänkuoressa

10+ Vuotta alalla

5 Sortti-asemaa

yli 100 Kehittämishanketta käynnissä

n. 800 Työntekijää

yli 350 milj. Liikevaihto (2020)

Tutustu menestystarinan palveluihin

Novi by Pinja

Erinomaisia kunnossapitopäätöksiä tehdään luotettavaan ja ajantasaiseen tietoon perustuen.

Asiakkaidemme kokemuksia

Vahterus

Suomalainen Vahterus on hitsatun levylämmönsiirrinteknologian kehittäjä ja markkinajohtaja maailmassa. Kompleksista tuotantoa kehitetään Pinjan tuotannon tiedonkeruu- ja ohjausjärjestelmä Gema by Pinjan…

Valmet North American Roll Service

Valmet North American Roll Servicen 7 eri yksikköä ottivat Novi by Pinja -kunnossapitojärjestelmän käyttöön. Novi ylitti kaikki odotukset.

Olvi

Pinjan yhteistyö Olvin kanssa nosti panimoyhtiön raportoinnin uudelle tasolle Machine Track by Pinjan avulla.

Fazer Makeiset

Lappeenrannan Fazer Makeiset makeistehdas päivitti kunnossapitojärjestelmänsä Novi by Pinjaan – nyt asentajat voivat hoitaa työnsä vain yhden järjestelmän avulla.

Nestor Cables

Yhteistyö Pinjan kanssa innosti Nestor Cablesin toimenpiteisiin – yhdestä kartoituksesta kaikkien tuotantolinjojen tuotevaihtoprosessien arvovirtakartoituksiin.

Finn Spring

Finn Springin selkeä näkemys kunnossapitojärjestelmän vaatimuksista ja Pinjan asiantuntijuus auttoivat Novi by Pinja -järjestelmän nopeassa käyttöönotossa.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä