Metsätyö

"Työpajoissa olemme saaneet Pinjalta ohjeita raporttien luomiseen ja ongelmatilanteet ovat ratkenneet mutkattomasti."

Käsin työstäminen

Aiemmin raportit laadittiin käsipelillä Exceliin, mikä vei aikaa.

Pinja oppaaksi

Ratkaisuksi valittiin Pinjan Power BI-palvelu, sekä säännöllisesti pidettäviä workshoppeja kokonaisvaltaisen käyttökokemuksen varmistamiseksi.

Reaaliaikaista raportointia

Power BI on mahdollistanut reaaliaikaiset raportit, jotka saa nopeasti esiin.

Power BI:n näyttävät visualisoinnit auttavat tiedon jakamisessa ja jalkauttamisessa myös sellaisille, joille taloushallinnon maailma ei ole niin tuttu.

Johanna Itola, talouspäällikkö, Metsätyö Oy

Haaste: Manuaalinen raporttien koostaminen vei aikaa analysoinnilta

“Aiemmin työstin raportteja Exceliin ja laadin raportteja raportin perään. Työaikani menikin lukujen ja tietojen kaivamiseen manuaalisesti eri lähteistä, etenkin toiminnanohjausjärjestelmästä”, Johanna Iltola, talouspäällikkö Metsätyö Oy:stä kertoo.

Raporttien laatiminen käsipelillä oli aikaa vievää, eikä varsinaiseen analysointiin ja pohtimiseen jäänyt aikaa. Lisäksi usein oli kiire laatia seuraavaa raporttia. Päätöksenteon tueksi ja toiminnan tehostamiseksi Metsätyö päätti hankkia business intelligence -ratkaisun. Ensimmäinen valinta osoittautui käytössä kuitenkin hankalaksi eikä soveltunut heille. Metsätyö päätti ottaa aikalisän ja puntaroida muita vaihtoehtoja.

Ratkaisu: Power BI ja opastavat Pinjan työpajat avuksi

”Vertailun jälkeen päädyimme Pinjan Power BI -palveluun, johon olemme hyvin tyytyväisiä. Käyttöönotto sujui Pinjan kanssa nopeasti ja saimme Excelistä tutunnäköisen käyttöliittymän eteemme. Aiemmasta kokemuksesta viisastuneina tilasimme peruspaketin lisäksi säännöllisesti pidettävät workshopit, jotta oppisimme hyödyntämään monipuolisesti Power BI:n raportointiominaisuuksia. Työpajoissa olemme saaneet Pinjalta ohjeita raporttien luomiseen ja ongelmatilanteet ovat ratkenneet mutkattomasti. Mielestäni Power BI:n ehdoton etu kilpailijoihin nähden on helppokäyttöisyys”, Iltola kertoo.

Power BI:n avulla visuaalista tiedonjakoa

“Tällä hetkellä käyttömme painottuu myynnin seuraamiseen eri näkökulmista ja taloushallinnon keskeisten lukujen tarkasteluun. Power BI:n näyttävät visualisoinnit auttavat tiedon jakamisessa ja jalkauttamisessa myös sellaisille, joille taloushallinnon maailma ei ole niin tuttu. Erityisesti toimitusjohtajamme on tykästynyt siihen, että pystyy aamukahvin äärellä tarkistamaan mobiililaitteestaan, missä milloinkin mennään. Uskon, että Power BI:ssä on vielä valtavasti käyttämätöntä potentiaalia, jota voimme hyödyntää liiketoimintamme kehittämisessä ja asiakkaiden palvelemisessa”, Iltola kertoo.

Power BI -palvelu on säästänyt Metsätyöllä aikaa ja kustannuksia. Käsityönä tehdyt excelit ovat korvautuneet reaaliaikaisilla raporteilla, jotka ovat koko ajan valmiina napin painalluksen takana. Työtaakkakin on jakaantunut tasaisemmin, kun kuukausien vaihteisiin ajoittuneet kiirepiikit ovat kadonneet. “Power BI on käyttäjäystävällisyydellään tarjonnut meille monta onnistumisen kokemusta”, Iltola päättää.

Metsätyö pähkinänkuoressa

70+ Vuotta alalla

3 Toimipaikkaa

n. 60% Liikevaihdosta omavalmisteisia tuotteita

26 Työntekijää

14,1 milj. Liikevaihto (2020)

Tutustu menestystarinan palveluihin

Business Intelligence

Tiedolla johtamisen asiantuntijapalvelut toimialasta riippumatta.

Asiakkaidemme kokemuksia

Jyte

Jyten selainkäyttöinen avosairaanhoidon laadun seurantajärjestelmä eli Laatupankki syntyi yhteistyössä Pinjan kanssa.

Unico

Unico halusi uudistaa raportointiaan ja päätyi Pinjan toimittamaan Microsoft Power BI -ratkaisuun.

Jydacom

Jydacom Oy on rakennusliikkeiden järjestelmätarpeisiin erikoistunut ohjelmistotalo. Jydacomin menestyksen salaisuutena ovat ohjelmiston toimialakohtaisuus ja kokonaisvaltaisuus – ratkaisu kattaa kaikki rakennusliikkeen…

Jyväskylän yliopisto

Pinjan Jyväskylän yliopistolle pystyttämän raportointiportaalin myötä käsin tehtävä työ vähenee, seurannasta tulee reaaliaikaista ja ymmärrys eri asioiden syy-seuraussuhteista paranee.

HUS

Kehitystyön päätavoitteena on ollut muodostaa selkeämpi ja kattavampi kokonaiskuva HUSin ja sen eri yksikköjen toiminnasta.

Betset

Betsetin omaan toiminnanohjausjärjestelmään integrointiin Power BI -raportointiratkaisu Pinjan toimintamallilla.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä